צה"ל פרסם היום בצהריים (ראשון) הקלטות של קולות קשר ושל שיחת טלפון עם מנהל בית החולים שיפא מהם עולה כי ישראל מאפשרת יציאה של אוכלוסייה אזרחית מבתי החולים.

במהלך הימים האחרונים שוחח קצין בכיר במת"ק עזה מספר פעמים עם מנהל ביה"ח "שיפאא׳" והציג בפניו את צירי המעבר האפשריים מבית החולים.

כוחות צה"ל פתחו ואבטחו ציר המאפשר לאוכלוסייה לנוע, רגלית ובעזרת אמבולנסים מביה"ח "שיפא", "רנתיסי" ו"נאצר".

בצה"ל אומרים כי חמאס מפעיל תשתיות טרור במבנים אזרחיים תוך ניצול ציני שלהם, בין המבנים נמצאים גם בתי החולים "רנתיסי" ו"שיפא".

ביממה האחרונה החל צה"ל להילחם בכוחות משמעותיים בתוך מחנה שאטי. כחלק מהפעילות חשפו הכוחות תשתיות טרור וחיסלו מחבלים.

באחד מן הקרבות, לוחמי צוות קרב חטיבתי גבעתי, זיהו אוכלוסייה אזרחית במבנה ואפשרו לאזרחים להתפנות באמצעות ציר מאובטח.

במהלך פינוי האזרחים, ירו מחבלים לעבר הכוחות המאבטחים. הלוחמים הגיבו באש במטרה להגן על ציר הפינוי בירי קל ובירי טנקים וחיסלו את המחבלים.

בהיתקלות אחרת, הלוחמים זיהו חוליית מחבלים שהתבצרה בבית בשכונה, והיוותה איום על הכוחות.

הלוחמים חיסלו את המחבלים, בירי ובהכוונת כלי טיס של חיל האוויר. בנוסף, מטוס קרב תקף מחסן אמצעי לחימה במבנה, לאחר שמכלול התקיפה של חטיבה 215 זיהה שיגור של טיל נ"ט ממנו.

כוחות צה"ל מחטיבת נח"ל פעלו אתמול במרחב השכונה וזיהו ארבעה מחבלים בסמוך אליהם.

הכוחות הכווינו למקום כלי טיס מאויש מרחוק שתקף שלושה מחבלים. הכלי המשיך במרדף אחרי המחבל הנוסף שברח דרך סמטאות צפופות, ותקף אותו לאחר זמן קצר.