מטוס חברת יונייטד
מטוס חברת יונייטדISTOCK

חברת התעופה האמריקנית יונייטד איירלינס החליטה להשעות טייס בחברה אחרי שפרסם ברשתות החברתיות פרסומי תמיכה בחמאס.

הפרסומים של הטייס, אברהים מוסלם, היו ביום הטבח עצמו, כשבפוסטים כינה את מחבלי החמאס "אנשים אמיצים".

עוד כתב: "תקשורת ההמונים מטופלת בצורה פוליטית ומוטה כדי להראות נרטיב לא כובש של פלסטין", והמשיך ואמר כי התקפות ה-7 באוקטובר, בהן נראו תינוקות נשרפים בחיים, לא היו "ללא התגרות מהצד השני".

בחברת התעופה הודיעו על השעייתו אך בשלב זה שכרו משולם כרגיל עד לסיום הבירור בעניינו: "נכון לרגעים אלו הטייס הוצא משירות עם המשך תשלום שכרו. אנו בוחנים את הנושא והמשך עבודתו בחברה".

במקרה אחר, ימים אחרי הטבח, טייס חברת התעופה אייר קנדה הושעה בשל אמירות נגד ישראל.

הטייס העלה תמונות של עצמו חובש כובע של אייר קנדה ועוטה צעיף של פלסטין. בתמונה אחרת הוא נראה משתתף בהפגנה נגד ישראל ועומד לצד כרזה עליה נכתב: "ישראל - היטלר גאה בך. מדינת טרור".

בנוסף, פרסם הטייס הודעה הקוראת להשתתף בהפגנה בתמיכה בעזה ב-8 באוקטובר לצד הכיתוב: "לעזאזל ישראל, שתישרף בגיהינום".

בהפגנה אחרת הוא נשא כרזה עליה צויר אדם המשליך את דגל ישראל לפח ועליה נכתב: "שמור על העולם נקי".