
דובר צה"ל התיר הבוקר (חמישי) לפרסום כי רס"ר (מיל׳) אלישע לוינשטרן, בן 38, מחריש, לוחם שיריון בגדוד 8104, עוצבת ראם (179), נפל אתמול בקרב בדרום רצועת עזה.
בנוסף, בקרב שבו נפל לוינשטרן נפצע באורח קשה לוחם שיריון מגדוד 8104, עוצבת ראם (179).
הפצוע פונה לבית החולים ומשפחתו עודכנה.
רס"ר (מיל׳) אלישע לוינשטרן הוא החלל השביעי של ישיבת ההסדר ירוחם. לפניו נפלו רס"מ במיל' גדעון אילני ז"ל, בן 35 מעשהאל, איתן פיש, יקיר ידידיה שנקולבסקי, אריאל אליהו, ינון פליישמן ואיתן רוזנצוויג.
אתמול פורסמו שמותיהם של 10 לוחמים שנפלו בקרבות בצפון רצועת עזה ומדובר במספר הגדול ביותר של לוחמים שנפלו ביום אחד מאז הכניסה לעזה.
בקרב בשכונת שג'אעיה במזרח העיר עזה נהרגו סגן-אלוף תומר גרינברג (35) מאלמוג, מפקד גדוד 13 של חטיבת גולני; אלוף-משנה יצחק בן בשט (44) משדה יעקב, מפקד חפ"ק מח"ט גולני; רב-סרן רועי מלדסי (23) מעפולה, מפקד פלוגה בגדוד 13 של חטיבת גולני; רב-סרן משה אברהם בר-און (23) מרעננה, מפקד פלוגה בגדוד 51 של חטיבת גולני; סמל אחיה דסקל (19) מחיפה, לוחם בגדוד 51 של חטיבת גולני; סרן ליאל חיו (22) משוהם, מפקד מחלקה בגדוד 51 בחטיבת גולני; סמל ערן אלוני (19) מאופקים, לוחם בגדוד 51 בחטיבת גולני; רב-סרן בן שלי (26) מקדרון, מפקד פלגת לוחמים ביחידה הטקטית לחילוץ מיוחד (669); רב-סמל רום הכט (20) מגבעתיים, לוחם ביחידה הטקטית לחילוץ מיוחד (669).
בקרב אחר בצפון רצועת עזה נהרג סמל-ראשון אוריה יעקב (19) מאשקלון, לוחם בגדוד 614, בית הספר להנדסה קרבית.
דובר צה"ל תת-אלוף דניאל הגרי, פתח אמש בהתייחסות לנפילתם של לוחמי ומפקדי חטיבת גולני בעזה.
"היום יש תחושה קשה לנוכח האובדן. היום זה לא רק גולני שלי, היום זה גולני של כולנו. גולני של עם שלם. גולני ממשיכים גם עכשיו להילחם בנחישות. בזכות נחישות זו אנו נביא להשגת מטרות המלחמה", אמר הגרי.
הוא התייחס לתקרית בה נפלו הלוחמים וציין כי "כוחות החטיבה בסיוע חטיבת החילוץ 669 הסתערו על המבנה על מנת לחלץ אותם תחת אש כבדה. חיל האוויר ליווה את הלוחמים באמצעות 20 כלי טיס. היו שם עשרות תקיפות של חיל האוויר במהלך האירוע".
"נפילת הלוחמים הבכירים בגולני היא עדות לגבורת לוחמינו. תמיד בחזית, תמיד ראשונים להסתער, תמיד ראשונים שנדרש לחלץ את לוחמינו", הוסיף.
