שיחת טלפון בין גורם איראני לישראליתקשורת שב"כ

הותר לפרסום כי בחודשים האחרונים גורמי ביטחון איראניים פעלו לגייס ולהפעיל אזרחים ישראלים, לטובת ביצוע משימות ביטחוניות.

האיראנים פנו לישראלים תוך הצגת מצג שמדובר בפניה תמימה. בפעילות זו סיכל שב"כ כוונת פיגוע, במסגרתה בוצעה פניה לגורם ישראלי בכיסוי פלילי.

הפנייה לאזרחים הישראלים בוצעה באמצעות פלטפורמות חברתיות וכן באמצעות אתרים המציעים עבודות מזדמנות בתשלום, לרבות בטלגרם, בוואטסאפ, בפייסבוק, באינסטגרם ובטוויטר (X), בשפות שונות (בין היתר - עברית, ערבית, אנגלית).

האיראנים השתמשו סיפורי כיסוי כמו מתווכי דירות, גורמים המתעניינים בשיווק ומכירת רחפנים, שירותי שליחויות, בקשות לביצוע צילומים, היכרויות ברשת, פניה לחוקרים פרטיים ועוד.

התכתבויות גורמי ביטחון איראנים עם אזרחים ישראליםתקשורת שב"כ

האזרחים הישראלים התבקשו לבצע "משימות" שונות בעבור תמורה כספית שיש בהן לשרת את האיראנים ולהעשיר את המודיעין שברשותם - ביצוע צילומים, בירור כתובות ועוד.

בשב"כ ציינו כי חלק מהאזרחים הישראלים שקיבלו פניות חשודות כאלה, נמנעו מלהיענות להן ואף התריעו עליהן בפני גורמי ביטחון בישראל.

"מדובר בשיטת פעולה מוכרת של גופי הביטחון האיראנים כפלטפורמה לגיוס בשיטוי של אזרחים ישראלים, לטובת ביצוע משימות תמימות לכאורה, להן מוטיב מודיעיני שעל בסיסו יוכלו לפעול לקידום מתווי פגיעה באזרחים ישראלים", הסבירו בשב"כ.

בנוסף נמסר כי מאז תחילת המלחמה ניכר כי מאמצי פעילות גורמי הביטחון האיראניים התעצמו מאוד, תוך שעולה באופן רחב שימוש במרחב הדיגיטלי למטרות הפחדה, העברת מסרים או קידום פעילות טרור במסווה. מטרתה לסייע לחמאס במלחמתו ולפגוע בחוסן הלאומי והמאמץ המלחמתי של ישראל, זריעת דמורליזציה והעמקת שסעים חברתיים.

בין היתר מזוהות פלטפורמות המתחזות לישראליות, העושות שימוש ציני ומניפולטיבי בסוגיית החטופים ואף מנסות לפעול מול משפחות חטופים ומשפחות שכולות.

במסגרת הפעלת כלים ויכולות מתקדמות לטובת איתור ניסיונות אלה וסיכולם אותרו ונוטרו על ידי שירות הביטחון הכללי ברשתות החברתיות פרופילים פיקטיביים רבים בהם עשו שימוש גורמי הביטחון האיראניים, נאסף מידע רב אודות זהות אותם הגורמים העומדים מאחורי הפעלתם הפרופילים, ובוצעו מהלכים בהתאם.

איך תזהו פרופילים חריגים
צילום: תקשורת שב"כ

מהשב"כ נמסר: "שירות הביטחון הכללי רואה בחומרה רבה מעורבות של אזרחים ישראלים בפעילות ביטחונית בישראל המוכוונת על ידי איראן ושלוחותיה ויוסיף לבצע כל העת, בשיתוף פעולה עם גופי הביטחון הנוספים, מהלכים אקטיביים לניטור וסיכול כל פעילות המסכנת את ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה על מנת להביא לחשיפה ופגיעה במאמצי האיראנים לממש פעילות טרור בתחומי ישראל ויפעל למיצוי הדין עם הגורמים המעורבים".

במסגרת הסיכול, נשלח מסר מצולם מהשב"כ לגורמי הביטחון האיראנים שפעלו מול ישראל- "מזה זמן רב שאנחנו עוקבים מקרוב אחר מאמציכם הריקים. חשפנו רבים מהיעדים והצלחנו לסכל את המזימות שלכם. כל פעילות שלכם מול אזרחים ישראלים, ערבים ויהודים, נמצאת תחת שליטה ופיקוח קפדני של השב"כ ותסוכל מיד. אני מזהיר אותכם, למשחק באש יש השלכות קשות ומסוכנות".

אזהרת שב"כ לגורמי הביטחון האיראניםתקשורת שב"כ