האלוף טולדנו
האלוף טולדנוצילום: דובר צה"ל

נציג המטכ"ל בישיבת הממשלה אלוף אליעזר טולדנו, המכהן כראש אגף אסטרטגיה ומעגל שלישי, העביר סקירה ביטחונית לשרים, ומסר להם כי לפי ההערכות, צה"ל הרג מאז תחילת המלחמה 7,860 מחבלים. 

טולדנו ציין בדבריו "זאת מלחמה שתימשך עוד חודשים ארוכים. נצטרך לנהל כלכלת חימושים, אבל היעד הוא לגמור את החמאס בסופה".

עוד אמר: "אנחנו לא חוסכים תחמושת בפעולות התמרון ועושים את כל מה שצריך כדי להגן על חיילינו". 

האלוף טולדנו אמר כי המצב בדרום הרצועה מורכב וכי ישנם הרבה אזורים תת-קרקעיים והפעולה במקום תימשך חודשים רבים.

במהלך הישיבה, העביר ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ואמר כי המלחמה תהיה ממושכת.

נתניהו שיתף: "אמש שוחחתי שוב עם הנשיא ביידן. אני מעריך את עמידתה האיתנה של ארה"ב במועצת הביטחון, עמדה שתומכת במאמץ המלחמתי שלנו. אמרתי אתמול לנשיא ביידן שאנחנו נילחם עד לניצחון המוחלט - יקח כמה זמן שזה יקח. ארה"ב מבינה זאת".

ברקע הביקורת על ההתנהלות בעזה אמר: "ראיתי פרסומים שגויים שטוענים כאילו ארה"ב מנעה ומונעת מאיתנו פעולות מבצעיות באזור - זה לא נכון. ישראל היא מדינה ריבונית. ההחלטות שלנו במלחמה מבוססות על שיקולים מבצעיים שלנו, ולא ארחיב בזה. הן לא מוכתבות על ידי לחצים חיצוניים. ההחלטה על אופן הפעלת כוחותינו היא החלטה עצמאית של צה"ל ולא של אף אחד אחר".

"המטרה היא לעמוד במשימה, בכל המשימות שלנו - בראש ובראשונה חיסול החמאס והחזרת חטופינו, ובמקביל לעשות הכל כדי לשמור על חיי לוחמינו", הבהיר נתניהו.

לסיום אמר: "שיהיה ברור, זאת תהיה מלחמה ממושכת. אנחנו נילחם עד הסוף - עד להשבת החטופים, עד לחיסול החמאס ועד שנשיב את הביטחון גם בצפון וגם בדרום. כולנו מחזקים את לוחמינו הגיבורים בהשגת כל המטרות הללו. יחד נילחם, ובעזרת ה׳ - יחד ננצח".

דובר צה"ל התיר לפרסום את שמותיהם של תשעה חללי צה"ל נוספים שנפלו בקרבות בעומק רצועת עזה. 

בקרב בדרום הרצועה נפלו אתמול ארבעה מלוחמי גדוד ההנדסה 603 - סמ"ר דוד בוגדנובסקי, בן 19 מחיפה; סמ"ר אוראל בשן, בן 20 מחיפה; סמ"ר גל הרשקו, בן 20 מיפתח; סמ"ר רואי אליאס, בן 21 מצופר; בקרב נפל גם הפרמדיק מעוצבת "געש" (36) סמ"ר איתמר שמן, בן 21 מלפיד, שלחם עם גדוד 77.

במרכז רצועת עזה נפלו אתמול חובש ולוחם מגדוד המילואים 7810, רס"ר (במיל') נדב יששכר פרחי, בן 30 מהרצליה; ורס"ר (במיל') אליהו מאיר אוחנה, בן 28 מחיפה; בקרב אחר באזור נפלו שני לוחמי גדוד המילואים 6646, רס"ל (במיל') אליסף שושן, בן 23 מירושלים, לוחם בגדוד 6646; ורס"ל (במיל') אוהד אשור, בן 23 מכפר יונה. בתקריות השונות נפצעו עוד שישה לוחמים באורח קשה, שמשפחותיהם עודכנו. 

מתחילת הפעולה הקרקעית בעזה נהרגו 153 לוחמים, 14 מהם בסוף השבוע האחרון. מתחילת המלחמה - 486 חללי צה"ל.