
פרסום ראשון: התיק נגד חבר הכנסת איימן עודה נסגר שנתיים אחרי שקרא לערבים המשרתים בכוחות הביטחון להניח את נשקם.
בסרטון שצילם בשער שכם אמר: "בתקופה האחרונה נפגשתי עם קבוצות רבות מירושלים הערבית הכבושה. צעירים פלסטינים בעלי אזרחות ישראלית אמרו לי שפוגעים בהם ומשפילים אותם. חשוב לי להגיד לי מכאן, מבאב אל-עמוד, כי זהו שפל שאחד מבנינו יצטרף לכוחות הביטחון של הכיבוש. הכוחות שנמצאים כאן, משפילים את עמנו, משפילים את משפחותינו ומשפילים את כל מי שבא להתפלל במסגד אל-אקצא".
הוא קרא לצעירים הערבים שלא להצטרף לכוחות הביטחון ולאלה שעובדים בהם - למרוד. "העמדה ההיסטורית שלנו היא שנהיה עם בני עמנו כדי לגמור את הכיבוש הרצחני, כדי שתקום מדינת פלסטין ושיונפו דגלי פלסטין על חומות ירושלים - ושיחל השלום על אדמת השלום. אסור שהצעירים יצטרפו לכוחות הכיבוש. אני קורא לצעירים שכבר הצטרפו, שהם לא יותר מאחוז אחד, בסך הכול כמה אלפים, שההצטרפות שלהם מעליבה ומשפילה, אני קורא להם - תזרקו להם את הנשק בפרצוף ותגידו להם שהמקום שלנו לא איתכם. לא נהיה חלק מהעוול ומהפשע".
"המקום שלנו עם הצדק והאמת - נגד הכיבוש. המקום שלנו הוא המקום הטבעי, חלק אציל מהעם הערבי הפלסטיני, ובמלחמה הצודקת בשביל להביא לסיום הכיבוש הפושע. בשביל שיחל השלום על אדמת השלום", סיכם עודה.
עו"ד שמעון חוגה מלשכת המשנה לפרקליט המדינה לעניינים מיוחדים כתב כי היועמ"שית הורתה לגנוז את התיק ולא לזמן את עודה לחקירה בטענה בין היתר, מן הטעם שקיים ספק אם דבריו של חבר הכנסת עודה מגבשים את יסודותיהן של עבירות ההסתה ההשתמטות וההמרדה.
בנוסף נכתב בהחלטה כי "יש להוסיף את מדיניות התביעה הזהירה הננקטת באכיפת עבירות ההמרדה וההסתה להשתמטות, שהולכת יד ביד עם החלטות בתי המשפט בכל הנוגע לאכיפתן של עבירות שמשיקות לחופש הביטוי. זאת, גם ביחס לאמירות דומות שנאמרות ביחס לאוכלוסיות אחרות בחברה הישראלית, בפרט כאשר מדובר בהתבטאויות בעניינים ציבוריים –פוליטיים במהותם, אשר ביחס אליהם נקבע שהם זוכים להגנה רחבה במיוחד".
לסיום, ציין חוגה: "נבקש להדגיש כי אין בהכרעה זו כדי להקל ראש במשמעות הציבורית של הדברים, אלא אך קביעה כי אין מקום להמשך הטיפול בעניין זה בכלי המשפט הפלילי, לנוכח המפורט לעיל. בעקבות כך הורה גם היועמ"ש על סגירת תיקי החקירה נגד מספר אישי ציבור שהתבטאו כמו עודה ביניהם חבר מועצת העיר חיפה עד לאחרונה רגא זעתרה וכן אמל עורבי שדרן בתאגיד לשעבר".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר בתגובה: "מדובר בהחלטה אומללה שמהווה פרס לשנאה והסתה ופוגעת בכל שוטר מוסלמי. במקום לעודד את האוכלוסייה הערבית בישראל להתגייס היא יורקת להם בפנים".
"לא ייתכן שבימים כאלה ששוטרים וחיילים נלחמים בגבורה תתקבל החלטה כזו. בכוונתי להגיש ערר על ההחלטה ואני קורא לשר לביטחון לאומי ידידי מר איתמר בן גביר שאף הוא הגיש תלונה בעניין להצטרף לערר".