
פרופ׳ יובל סיני, עמית בכיר בפורום קהלת, עומד בשיחה עם ערוץ 7 על החשיבות הרבה שיש למחקר אקדמי מגובה נתונים בהתמודדות עם האנטישמיות הגואה במכללות בארה"ב.
"מאז ה-7 באוקטובר ישראלים מכל התחומים נרתמים למאמץ המלחמתי וגם לאקדמיה הישראלית יש מה לתרום בתחום הזה. אני קורא למי שיכול לסייע בעניין - לעשות זאת", אומר פרופ' סיני.
לדבריו, "היינו עדים לפני שלושה שבועות לנשיאות האוניברסיטאות בארה"ב בנאום מביש בקונגרס. הדבר הזה הוביל לזעם מוצדק ולצעדים נגדן. שתיים מהנשיאות התפטרו בינתיים, אבל התפטרותן לא תרמה לשינוי השיח האקדמי, בעיקר בפקולטות למדעי הרוח, באירופה וארה״ב".
"הדבר הזה מובל בשנים האחרונות, לרוב לצערי על ידי מרצים ישראלים, שמכפישים את עמדתה של ישראל", מזכיר סיני. "אני חושב שעל משרד החינוך, המל״ג והאוניברסיטאות להקים חמ״" כדי לחשוב על המערכה של הלגיטימיות הישראלית במערב. על פרופסורים ובעלי פרס נובל לנצל את הקשרים שלהם כדי להטות את השיח למען ישראל וכלפי הציונות והעם היהודי".
לדעתו "פעילות נוספת שהאקדמיה הישראלית צריכה להוביל היא שחוקרים יציגו באור חיובי את הסיפור הישראלי. לערוך מחקרים שיציגו את הסטנדרט הכפול לו 'זוכה' ישראל בעת מלחמה. אני לא נאיבי, השנאה לישראל לא תחלוף רק בגלל מאמרים, מנומקים ככל שיהיו. יש צורך בפעילות עמוקה ושורשית והיא צריכה להיערך על ידי האקדמיה באירופה וארה"ב. יש צורך עצום בהשמעת קולה של ישראל למול הדעה הפרוגרסיבית האנטי-ישראלית בעולם".
הוא מעלה הקשר נוסף של הסוגייה. "חשוב גם לראות שהרוח הזו איננה חודרת גם לפקולטות בישראל. צריך לספק תשתית רעיונית ומחקרית עבור חוקרים ומרצים ישראלים שנמצאים כבר היום בחו"ל. הם זקוקים למחקרים ומאמרים שיסייעו להם, בבחינת 'דע מה שתשיב'. יש המון חוקרים שכבר כתבו את התשתית הזו, וצריך לקדם את הדבר הזה במיידי".
פרופ׳ סיני העיד על הלך הרוח שחווה בעצמו באחת מהאוניברסיטאות המובילות בארה"ב. "אני עצמי הייתי מרצה אורח בייל, ובהיכרותי עם קהל הסטודנטים, רובם לא היו כל-כך אוהדים לישראל. חיפשתי את המחקרים שיוכלו להטות את החשיבה כלפי ישראל, ולשמחתי מצאתי אותם אצל פרופ' רות גביזון ז״ל, שעסקו בכל השאלה היהודית-דמוקרטית, לשאלה איך היהדות מתיישבת עם הישראליות ועם הדמוקרטיה הליברלית".
לסיום התייחס לאג׳נדה הפרוגרסיבית שצוברת תאוצה בעולם האקדמי, ומופנית כלפי ישראל. "יש תפיסה שדי מקדמת את העניין שבו הצדק מזוהה אצל החלש ולא החזק. לצערי אין בתורה הזו אמת אובייקטיבית וצידוק לעצם קיומה של מדינת ישראל, וגם רצח של העם היהודי הוא לגיטימי בשם החופש של הפלסטינים לעמוד ולהתקיים. זה חלק מטרלול פרוגרסיבי וצריך להילחם נגד זה. גם לנו כיהודים מגיע לזעוק ולהילחם, וברגע שאתה מציג עובדות ומראה שמדובר בדאבל-סטנדרט הדברים מחלחלים, אבל צריך עבודה רבה".