
דובר צה"ל התיר לפרסום את שמותיהם של רס"ר (במיל') זכריה פסח הבר, בן 32 מירושלים, ורס"ם (במיל') יאיר כץ, בן 34 מחולון, שנפלו בקרבות בצפון רצועת עזה.
השניים שירתו כלוחמי מילואים בגדוד 87 בחטיבת המחץ (14). בנוסף, לוחם במילואים בגדוד 52, עוצבת עקבות הברזל (401), נפצע באורח קשה בקרב בצפון רצועת עזה. כמו כן, חובש קרבי במילואים בגדס"ר 6261, חטיבה 261, נפצע באורח קשה בעוטף עזה.
זכריה הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים והוא יובא למנוחות בשעה 18:00 בהר הרצל. כשעה אחרי ההודעה על נפילתו, שינתה אשתו טליה את תמונת הפרופיל שלה בפייסבוק - להודעת צה"ל. אמו של זכריה, מרים, כתבה: "בלב שבור לרסיסים אני מודיעה שבננו הבכור זכריה נהרג במילואים בעזה".
הבר הוא החלל השישי מבין בוגריה ותלמידיה של ישיבת הר עציון שנהרגו מתחילת המלחמה. בישיבה כתבו: "בית ישיבת הר עציון מתאבל מרה ושרוי בצער עמוק על נפילתו של בוגרנו היקר והאהוב רס"ר (במיל') זכריה פסח הבר (מחזור מ"ב) הי"ד, בנם של אהרון ומרים, בעלה של טליה זהבה פרידמן הבר, אביהם של שדהאל אלישבע, יוסף ירחם-שבט ונחליאל צבי. אחיו של בוגרנו נתנאל (מחזור מ"ז) בקרב ברצועת עזה. המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים".
תומר, חברו של יאיר כץ מהטירונות, ספד לו: "ברגע שראיתי את השם ואת החיוך ישר נזכרתי! היית ילד טוב! מצחיק! חבר! אז נכון, מאז הטירונות לא באמת התראינו, אבל החותם שהשארת... אי אפשר לשכוח! מצדיע לך! מקווה שאתה נמצא במקום טוב ולא כואב". אסף, חבר נוסף כתב: "מעטים יודעים איזה אדם נדיר היית וכמה חמלה הייתה לך". הלווייתו של כץ תתקיים היום ב-15:00 בבית העלמין הצבאי בחולון.
527 חללי צה"ל נפלו מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, 192 מהם מתחילת הפעולה הקרקעית.

אתמול בבוקר הותר לפרסום כי כי רב-סמל (במיל') ניצן שסלר (21) מחדרה, לוחם בגדוד 7155 עוצבת חוד החנית (55), נפל שלשום בקרב בדרום רצועת עזה. בקרב שבו נהרג שסלר נפצע באורח קשה לוחם מילואים מהגדוד, ולוחם בגדוד ההנדסה 603 עוצבת סער הגולן נפצע קשה בקרב בדרום הרצועה.
אתמול בצהריים הותר לפרסום כי רס"ם (במיל') נועם אשרם, בן 37 מכפר סבא, מת מפצעיו, כשבועיים אחרי שנפצע בקרב במרכז הרצועה. אשרם, לוחם בפלס"ר 5352 מעוצבת "ראם" (179), נפגע מירי RPG לעבר הכוח.

