נתניהו וביידן
נתניהו וביידןצילום: חיים צח /לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בשיחתם בטלפון אמש כי הוא לא פוסל הקמת מדינה פלסטינית, כך דווח הבוקר (שבת) ב-CNN.

עוד הבהיר נתניהו בפני הנשיא האמריקני כי התבטאויותיו במסיבת העיתונאים שערך ערב לפני כן "לא נאמרו בכוונה לחסל כל אפשרות להקמת מדינה כזו".

בתום השיחה, נשיא ארה"ב אמר: "נתניהו לא מתנגד לכל פתרונות שתי המדינות, יש מדינות החברות באו"ם שלא מחזיקות צבא". כמו כן, דווח כי גורמים בממשל האמריקני דנו בשבועות האחרונים באפשרות של מדינה פלסטינית מפורזת, רעיון ש"מסקרן את הנשיא ביידן".

לדברי הנשיא ביידן, "הקמת מדינה פלסטינית - לא משהו שלא אפשרי לבצע במהלך כהונתו של נתניהו".

באופן חריג בשבת, לשכת ראש הממשלה מגיבה על הפרסומים בארצות הברית שלפיהם נתניהו הביע בפני ביידן הסכמה למדינה פלסטינית: "בשיחתו אמש עם הנשיא ביידן חזר ראש הממשלה נתניהו על עמדתו העקבית מזה שנים, שאותה אף ביטא במסיבת עיתונאים יום קודם לכן: אחרי חיסול חמאס ישראל חייבת להישאר בשליטה בטחונית מלאה ברצועת עזה כדי להבטיח שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל, ודבר זה מתנגש עם הדרישה לריבונות פלסטינית".

שר התרבות והספורט מיקי זוהר אמר בצאת השבת "דמם של אחינו ואחיותינו לא נשפכו כדי שהפלסטינים יקבלו פרס וכדי שנסכן את עתידנו בארצנו. אני אומר באופן ברור לכל מי שתקוע עדיין ב-6 באוקטובר - לא ניתן ידינו לעולם להקמת מדינה פלסטינית. ‏זאת המחויבות שלנו כלפי הנרצחים הקדושים והנופלים הגיבורים".

יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב "יש בישראל הסכמה רחבה נגד מדינה פלסטינית וחלוקת הארץ. ידידיה של ישראל צריכים להבין שהדחיפה להקמת מדינה פלסטינית היא דחיפה לטבח הבא חלילה ולסיכון קיומה של מדינת ישראל. כמו שקרה בישראל, גם בבית הלבן צריכים להתפכח מהקונספציות שהובילו לאסון הלאומי של ישראל".

שר האנרגיה אלי כהן כתב "הקמת מדינה פלסטינית היא פרס לטרור וסכנה למדינת ישראל. זה יעודד רצח יהודים ויתן רוח גבית לציר הרשע של איראן. לא ניתן את ידינו לכך!".

ח"כ טלי גוטליב תקפה "אדוני ראש הממשלה. לא תהיינה 2 מדינות! למה? כי לפי האתוס הפלסטיני מהנהר לים יש רק מדינה אחת והיא פלסטין 'והאויב הציוני' בים. אם שכחת את הרעיון של החמאס והג'יהאד קיבלנו תזכורת מחרידה ב-7.10. השיחות בינך לבין ביידן הן לא בסודי סודות. לא תוכל לומר דבר והיפוכו!".