רס"ן במיל הרב בן ציון אלגאזי, ראש ישיבת רמת גן, התייחס בשיעור מיוחד שמסר לעבודתו ברבנות הצבאית.

"גם אלו שנהרגים מירי שלנו – כולם בכלל הרוגי מלכות ומעלתם אף גדולה ביותר", אמר הרב אלגאזי.

הוא סיפר כי "התפקיד הראשון הוא לאסוף את גופתו של החלל וכל חלקי החלל ולהביא אותם למחנה שורה. פעמים שמצליחים להביא את כל האיברים ופעמים שמוותרים על האיברים כי הם קבורים בעזה אופן כזו או אחר. הרעיון להביא את כל מה שיש לו עם הבגדים והחפצים. להביא לקבר ישראל גם דם הנפש, וגם בשבילנו. צריכים את זה בשביל תהליך הזיהוי".

לדבריו, "יחידת היס"ר, בדרך כלל חיילים קרבים, צריכים להביא בצורה מקצועית הכול, לפעמים יש פיזור איברים או רקמות, הכול צריך להביא ולהצמיד לחלל. להגיד לכם תמיד שהכול יהיה מוצמד? אי אפשר תמיד לדעת כי לפעמים יש אירוע רב נפגעים. מדובר על עבודה קשה שלפעמים נעשית תחת אש".

בראש המערכת עומד הרבצ"ר הרב אייל קרים שהוא גם החותם האחרון. "יש מקרים קלים שנקראים 'המסלול הירוק' ויש מקרים יותר קשים 'המסלול האדום'. הרבצ"ר וסגנו יכולים עם נתונים כאלו ואחרים שיש להם, לפעמים מודיעיניים, להכריז על נפטר פלוני שנפטר, גם אם הוא בשבי. אני נמצא בשלב הזיהוי, כשמגיע חלל מעזה עד לשלב של הקבורה".

הרב אלגזי סיפר על ראש הצוות שלו הרב יעקב רוז'ה. "יושבים ראשי צוותים אצלנו ש-50 שנה בתפקיד, התעסקו בזיהוי גופות. בראש הצוות שלי נמצא הרב רוז'ה, בן 80 פלוס, שמגיע למילואים כמו נמר, בלי עין הרע עם כוחות שה' יאריך ימיו בטוב. פוסק גדול בכל העניינים האלה. הוא הרב של זק"א והיה הרב של אבו כביר, ראה כמעט את כל הדברים הכי קשים והשתתף בכל הדיונים. הוא פוסק בעל שיעור קומה".

"ראש צוות לא יכול להחליט לבד, מרכיבים לידו דיין, בעל כושר לדיינות חתום על ידי הרבנות הראשית לישראל, וכן יושב גם משפטן, רופא שיניים ואיש נוסף מיחידת הזיהוי בקבורה, ומזכיר, במקרה שלנו הרב רנן. מה שעמד לנו מול העיניים זו רק ההלכה. בחלק הזה בצבא רק הפוסקים קובעים, רק הרבנות הצבאית מתעסקת ואין שום רשות לרשות אחרת להתעסק בנושא. ברגע שהרב הראשי חותם נגמר התהליך שלו", סיכם.