במערכת הביטחון מעריכים כי מלאי הרקטות שבידי ארגון הטרור פחת באופן משמעותי מתחילת המלחמה - ונכון להיום נאמד בכמה מאות בלבד, כך מדווח העיתון 'ישראל היום'.
על פי ההערכה, בתחילת הלחימה היו ברשות חמאס כ-20 אלף רקטות ופצצות מרגמה לטווחים שונים, רובן לטווחים קצרים. בארבע השעות הראשונות של מתקפת 7 באוקטובר שיגר חמאס כ-3,000 רקטות ופצצות מרגמה לשטח ישראל ובסך הכל בכל תקופת הלחימה חדרו לשטח ישראל כ-9,000 רקטות.
על פי ההערכות, רבות מהרקטות ששיגרו ארגוני הטרור מעזה נפלו בשטח הרצועה, ולפיכך מספר הרקטות ששוגרו בפועל גדול מ-9,000. להקטנת מלאי הרקטות של חמאס תורמת גם פעולת ציד הרקטות של צה"ל, שהצליח לפגוע בלא מעט רקטות מהאוויר ומהקרקע - מה שהקטין באופן משמעותי את מלאי הרקטות ברצועה.
ציד הרקטות נמשך גם בימים האחרונים בכל רחבי הרצועה, אפילו בצפון הרצועה שממנה יצאו רוב הכוחות, וצה"ל ממשיך לחסל רקטות ומשגרים. בימים האחרונים, למשל, דיווח צה"ל כי הלוחמים פעלו במרחב שממנו זוהה ירי רקטי השבוע לעוטף עזה, ואיתרו מתחם של משגרי רקטות. עוד דווח בימים האחרונים כי הצבא איתר משגר רקטות טעון במטע זיתים במרחב אל־מועזי.
נוסף על הניסיונות לאיתור הרקטות והמשגרים שנותרו ברצועה, פועל צה"ל גם לפגוע במשגרים לאחר שאלו יורים לשטח ישראל. כך, למשל, בלילה שלאחר ירי 25 הרקטות לנתיבות בשבוע שעבר, השמיד צה"ל את המשגרים שמהם נורו הרקטות.
בשל הירידה הדרמטית במספר הרקטות שבידי ארגוני הטרור ברצועה, ניתן לראות כי הירי לעבר ישראל פחת מאוד., כדי לצמצם את היכולת של חמאס להמשיך לייצר רקטות תוך כדי לחימה, ולהקטין את היכולת שלו לירות ב"יום שאחרי", במסגרת הלחימה ברצועה מתמקד צה"ל באתרי הייצור של הרקטות.
עוד דווח כי בצבא מציינים שכדי לצמצם עוד יותר את הירי בעתיד אין מנוס ממציאת פתרון לסוגיית רפיח וציר פילדלפי, כדי למנוע את המשך ההתעצמות של חמאס ברקטות ובאמצעי לחימה נוספים.