אף פגז לא סופק, הכסף נעלם | חיילים בצבא אוקראינה, אילוסטרציה
אף פגז לא סופק, הכסף נעלם | חיילים בצבא אוקראינה, אילוסטרציהצילום: איסטוק

שירותי הביטחון באוקראינה חשפו פרשת שחיתות חמורה בהיקף של 40 מיליון דולר.

משרד ההגנה האוקראיני אישר מאורח יותר את דבר החקירה בנושא, חקירה שעשויה גם לשבש את התכנית של הנשיא וולודימיר זלנסקי להצטרף לאיחוד האירופי שדורש רף מסוים של מלחמה בשחיתות.

על פי החקירה, בחודש אוגוסט 2022 נחתם חוזה לרכישת פגזים עם ספקית הנשק לבוב ארסנל ומשרד ההגנה העביר את הסכום המלא, בסך 1.5 מיליארד ריבנה השווים ל-40 מיליון דולר.

במשטרה המקומית אמרו כי חמישה חשודים נעצרו אחרי שהסחורה כלל לא סופקה והכסף הועבר לחשבון בנק באחת ממדינות הבלקן.

בשירות הביטחון החשאי אמרו כי הצליחו לאתר את הכסף אחרי חודשים ארוכים של חקירה ומצאו ראיות נוספות הקושרות את החשודים במעשה.

על פי ההערכות במדינה, נגד החשודים צפויים להיגזר עונשי מאסר של 12 שנים וכן עיקול נכסים.

בחודש ספטמבר האחרון התפטר שר ההגנה אולקסיי רזינקוב, זאת ברקע הדיווחים על פרשת השחיתות באותה התקופה, למרות ששמו לא נקשר לפרשה הנוכחית.

בתחקיר שפורסם במדינה לפני התפטרותו נטען כי רזינקוב רכש מטורקיה מעילי הסוואה שסומנו למעשה כמעילי חורף ולכן תומחרו בסכום הגבוה פי שלושה משווים.

עוד עולה מהתחקיר כי החברה הטורקית איתה חתם היא חברה המוחזקת בבעלות אחיין של חבר מפלגתו.

4,900 מעילי הסוואה תומחרו בעלות של 142 אלף דולרים, אך אחרי שינוי השם (ולא המוצר) למעיל חורף, המחיר זינק ל-421 אלף דולרים. כלומר, על פי התחקיר, נרכשו מוצרי הסוואה בשווי 142 אלף דולרים, אך התשלום עמד על 421 אלף דולרים.