
מחלוקת משמעותית בין היועמ"שית גלי בהרב-מיארה לבין הממשלה סביב סוגיית גיוס החרדים, כך בדווח העיתון העיתון "ישראל היום".
על פי הדיווח, בהרב-מיארה טוענת כי אם לא תתקבל החלטה שתפתור את סוגיית החרדים עד סוף מארס, העברות הכספים לתלמידי הישיבות יופסקו באופן מיידי.
בכירים בממשלה פנו לאנשיה של היועמ"שית ואמרו להם כי זו לא עמדתם. בממשלה מתנגדים לעמדה זו ואומרים כי אם היועמ"שית תתעקש להציג עמדה זו בבג"ץ, הם ישקלו לדרוש ייצוג חיצוני.
לקראת הדיונים בבג"ץ בסוגיית גיוס החרדים בהרב-מיארה פרסמה כבר לפני כשבוע את עמדתה בעניין.
לדברי היועמ"שית, היעדר מסגרת נורמטיבית שתאפשר את דחיית שירותם של תלמידי הישיבות - או אי גיוסם - כדין, משליך על חוקיות מתן התמיכות בגין אותם תלמידים. בממשלה זועמים על הקשר בין אי הגיוס לבין הפגיעה בתקציב הישיבות. לטענת גורמים בממשלה, אי אפשר לקשור בין הדברים. תזכורת: סוגיית התמיכות תידון בבג"ץ ב־18 במארס, ובדיון תצטרך המדינה להסביר למה לא לנתק בין אי הגיוס להפסקת התקצוב.
שר הביטחון יואב גלנט הודיע אמש כי לא יקודם חוק גיוס שלא יהיה מקובל על מפלגת המחנה הממלכתי. "כל חוק גיוס שיהיה מוסכם על כל מפלגות ממשלת החירום יהיה מקובל עלי", אמר גלנט בהצהרה לתקשורת, "אבל ללא הסכמת כלל חלקי הקואליציה, מערכת הביטחון בראשותי לא תגיש את החוק. המלחמה הזאת הוכיחה שכולם חייבים להיכנס מתחת לאלונקה, כל חלקי העם. ללא קיום פיזי אין קיום רוחני".
השר גנץ הגיב: "כל חלקי החברה הישראלית צריכים לקחת חלק בזכות לשרת. הצורך הזה הוא צורך ביטחוני, לאומי וחברתי. נפעל ביחד עם שר הביטחון גלנט, עם כל סיעות הבית וכל חלקי החברה הישראלית כדי לקדם מתווה שירות ישראלי בהסכמה רחבה ובהקדם".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד, כתב בחשבון ה-X שלו: "אדוני שר הביטחון, על שולחן הכנסת יונח בשבוע הבא מתווה הגיוס של יש עתיד: שוויוני, יעיל, הוגן. כל מה שהליכוד צריך לעשות הוא להתנהג כמו מפלגה ציונית ולהצביע בשבילו. לא נוכל ביחד לנצח אם לא ביחד נתגייס".