
המפלגות החרדיות הציבו תנאי סף לחקיקת חוק הגיוס והם שלכל חוק גיוס שיגיע הוא שזכות הבחירה של כל בחור להישאר ללמוד בישיבה תישמר, ושלא תהיה באפשרותם של צה"ל או של גורם חיצוני אחר לקבוע מי יכול להישאר ללמוד ומי לא, כך מפרסם העיתון 'ישראל היום'.
על פי הדיווח, במפלגות החרדיות מתנגדים להצעת החוק של גנץ, שלפיה מנהלת שירות היא זו שתבחר מי משרת ובאיזה מסלול, גם אם מדובר במסלולים של שירות אזרחי המותאמים לחברה החרדית.
עוד דווח כי העיקרון החרדי של רוב חברי הכנסת והפלגים השונים במפלגות החרדיות קובע כי כל בחור שרוצה ללמוד תורה - יוכל לעשות זאת. שלילת הזכות של בחור חרדי להישאר ללמוד תורה בישיבה, היא למעשה ביטול הרעיון של עולם הישיבות, מבחינת המפלגות החרדיות.
בקואליציה מדברים על כך שיביאו חקיקה עם יעדי גיוס אגרסיביים של חרדים שאינם לומדים בישיבות, ויש כאלה לא מעט. ההערכה היא כי בחודש הקרוב יוצג לו"ז חקיקה של חוק עם יעדי גיוס, אשר לטענת גורמים בקואליציה עשוי גם להיות מאושר על ידי היועצת המשפטית לממשלה, לאור הצו על תנאי של בג"ץ למדינה בו ביקש לנמק עד סוף חודש מרץ מדוע לא להתחיל בגיוס החרדים ומדוע המדינה צריכה לתקצב ישיבות כל עוד אין חוק בנושא.
בקואליציה גם לא חושבים שיש צורך להיות כפופים להצהרת שר הביטחון יואב גלנט לפיה הוא יגיש מטעם מערכת הביטחון רק חוק גיוס שגם השר בני גנץ תומך בו.