צבי סוכות
צבי סוכותצילום: ערוץ 7

ועדת החוץ והביטחון הצביעה אתמול (שלישי) בעד אישור הצעת החוק של ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) לקריאה שניה ושלישית.

מדובר בהצעת חוק שתאפשר לנפגעי טרור ומשפחותיהם להגיש תביעות נזיקין נגד הנותנים שכר ותגמול בעד ביצוע מעשי טרור ולקבל פיצויים של עד עשרה מיליון ש"ח עבור כל נרצח וחמישה מיליון עבור כל אחד שהפך נכה לצמיתות.

במהלך הדיון הכניס המטה לביטחון לאומי סעיף בחוק, לפיו במקרה של הרשות הפלסטינית, את הפיצויים יהיה ניתן לגבות רק מהכספים המוקפאים שמדינת ישראל מקזזת.

ח"כ צבי סוכות ביקש בתגובה לבטל את הסעיף, והגיש רביזיה יחד עם יו"ר הוועדה ח"כ יולי אדלשטיין, שבעקבותיה הבוקר הוועדה תדון בסעיף.

"לא ייתכן שבעניין של מאבק בטרור ייכנס סעיף כל כך דרמטי שמשנה את המצב הקיים היום לפיו שר האוצר יכול לקזז גם מהכספים המועברים והמוקפאים, ולהגביל את הגביה כלפי נפגעי הטרור גם מהכספים המוקפאים", אמר סוכות.