ביידן וטראמפ
ביידן וטראמפצילום: יונתן זינדל, אריה לייב אברמס, פלאש 90

נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ קרא בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social, לנשיא המכהן ג'ו ביידן לקיים עימות פומבי.

הוא אף טען כי הוא מוכן שאת העימות תנהל הוועדה הדמוקרטית הלאומית או ארגון דמוקרטי אחר, והביע את ביטחונו כי יביס את ביידן בעימות פומבי כזה.

"חשוב לטובת ארצנו שג'ו ביידן ואני נדון בנושאים שכל כך חיוניים לאמריקה ולעם האמריקני. לכן אני קורא לעימותים פומביים. בכל זמן, בכל מקום! העימותים יכולים להיות מנוהלים על ידי הוועדה הדמוקרטית הלאומית המושחתת או חברת הבת שלהם, הוועדה לדיונים נשיאותיים. אני מצפה לקבל תשובה. תודה על תשומת הלב לעניין זה!", כתב טראמפ.

הציוץ התפרסם זמן קצר לאחר שניקי היילי הודיעה על פריש מהמרוץ בפריימריז הרפובליקניים, מה שהותיר את טראמפ כמועמד היחיד במפלגה.

במהלך הפריימריז במפלגה הרפובליקנית סירב טראמפ להופיע בעימותים שקיימו שאר המועמדים. לקראת הבחירות לנשיאות בשנת 2020 תוכננו להתקיים שלושה עימותים בין טראמפ וביידן.

הראשון התקיים בסוף חודש ספטמבר 2020, העימות הבא שאמור היה להתקיים בחודש אוקטובר 2020 בוטל לאחר שטראמפ חלה בקורונה, והעימות השלישי התקיים בתאריך 22 באוקטובר 2020.

דובר קמפיין הבחירות של ביידן, מייקל טיילר, סירב לענות לשאלה האם ביידן יענה להזמנה של טראמפ ויתייצב לעימות פומבי מולו. "אני מכיר את הצמא של דונלד טראמפ לתשומת לב והמאבק שלו להרחיב את התמיכה בו מעבר לבסיס MAGA ("להפוך את אמריקה גדולה שוב"), וזו שיחה שנקיים בזמן המתאים. אבל אם הוא כל כך נואש לראות את הנשיא ביידן בפריים טיים, הוא לא צריך לחכות! הוא יכול להצטרף לעשרות מיליוני אמריקאים שיצפו מחר בנאום על מצב האומה. הוא עשוי אפילו ללמוד דבר או שניים על לקרב אנשים ולפעול למען העם האמריקאי".