
דובר צה"ל התיר היום (שלישי) לפרסום כי סמ"ר איתי חן מנתניה נרצח בשבעה באוקטובר וגופתו מוחזקת בידי ארגון טרור.
חן, בן 19 בנופלו, שירת כלוחם בגדוד 75, 'עוצבת סער מגולן' (7) והוא הוגדר כחלל צה"ל חטוף בידי ארגון טרור. המספר הרשמי של החטופים שנהרגו עומד כעת על 34 מתוך 134.
גופתו של חן, בעל אזרחות אמריקנית, נחטפה בשבעה באוקטובר מבסיס נחל עוז שבעוטף עזה, שם היה יחד עם חבריו לצוות בשריון.
הוא יצר קשר עם משפחתו בבוקר הטבח בשעה 6:30 בבוקר ועדכן על המלחמה שפרצה ומאז נותק הקשר ובמשך יומיים הוא הוגדר מנותק קשר. לאחר יומיים עודכנה המשפחה כי הוא נחטף לעזה יחד עם חבריו אך לא נאמר לה אם הוא נחטף בחיים. בני משפחת חן היו שותפים לפגישה עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כבר בשבוע הראשון למלחמה.
במשפחתו של איתי חן מסרו "בצער רב אתמול הצבא הראה לנו ממצאים מודיעיניים חדשים שמאשר את הגרוע מכל. תודה לכולם על התמיכה והחיבוק האינסופי".
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ספד: "אני ורעייתי ג'יל שבורי לב מהידיעה שהוא נהרג בידי חמאס במתקפה הקשה ב-7 באוקטובר. אנחנו מצטרפים למשפחתו של איתי באבל על האובדן הטרגי הזה".
"אני חוזר על התחייבותי לכל משפחות החטופים - אנחנו איתכם. לא נפסיק לפעול למען החזרת יקיריכם הביתה".
במטה המשפחות להחזרת החטופים מסרו כי חן היה תמיד מוקף חברים, אדם אהוב שסוחף אחריו אנשים והיה מאוד מחובר לגוצ'י הכלב של המשפחה.
עוד מסרו כי "איתי אהב את הארץ, לצאת לטייל והיה מדריך בכיר במש"צים, מלח הארץ! שיחק כדורסל בנתניה ואהב את הספורט מאוד, אהב אוכל טוב ולשמוע מוזיקה. איתי היה בזוגיות למעלה משנה עם נטע, לה קרא אהבת חייו. הוא ילד אמצעי בין 3 אחים. איתי ז"ל שירת בגבול רצועת עזה ונחטף בשבת השחורה. גופתו של איתי עדיין מוחזקת בשבי החמאס".
אימו חגית הגיעה ביום הבחירות לקלפי שבה היה אמור להצביע. "איתי היה אמור להצביע פה היום, לממש את זכותו הדמוקרטית. אבל איתי מוחזק בשבי חמאס כבר 144 ימים, ולא יכול לממש את זכותו הדמוקרטית. אני קוראת לכל עם ישראל להיות מאוחדים היום ולבחור בחטופים", אמרה חן.
היא הוסיפה "איתי שלי הפך החודש להיות בן 20, ואנחנו לא יכולים לציין החודש את היום הולדת שלו איתו. אנחנו מחכים לו בבית. אנחנו קוראים לעם ישראל לבוא איתנו לצעדה מעזה עד ירושלים ולתמוך לתמוך בחזרה של איתי ושל כל החטופים הביתה בשלום. את כל אלו שחיים ואת כל אלו שאינם - להביא לקבורה מכובדת בישראל", סיכמה.
