רוב מוצק בקרב יהודים (81%) סבור כי יש לשנות את המצב הנוכחי של פטור משירות צבאי לחרדים, כאשר 45% תומכים בנקיטת צעדי כפייה ו-36% מעדיפים דרכי שכנוע.
רק מיעוט זניח (8%) רואה בהסדר הקיים מצב רצוי. התמיכה בגיוס חרדים חוצה מחנות פוליטיים, כך עולה מסקר של המכון למדיניות העם היהודי.
עוד עולה מהסקר כי 68% מהיהודים ו-29% מהערבים תומכים בגיוס של ערבים לצה"ל או לשירות לאומי, רוב מהם - 40% סבורים שיש לעשות זאת "בדרכי שכנוע" 28% תומכים בכפייה (28%).
כשליש מהאזרחים הערבים עצמם תומכים בשילובם בשירות צבאי או לאומי, חרף ההתנגדות המסורתית בקרב מנהיגיהם לצעד כזה.
66% מהיהודים סבורים שיש לבטל את הפטור הקיים לנשים דתיות משירות בצה"ל או בשירות לאומי. כשליש מהיהודים כולם (33%) רואים בפטור לנשים דתיות ביטוי לכבוד הראוי לאמונתן הדתית.
מהסקר עולה נתון על צניחה ברמת האופטימיות של הישראלים ביחס לעתיד המדינה. בתוך ארבעה חודשים בלבד ירד שיעור האופטימיים בקרב יהודים מ-74% בנובמבר ל-56% במרץ. הירידה בולטת בכל המחנות הפוליטיים. בקרב ערבים, רוב עקבי של 57% נותר פסימי.
למרות אזהרת הרב הראשי יצחק יוסף שאמר כי "אם יכריחו את החרדים ללכת לצבא – ניסע כולנו לחוץ לארץ. נקנה כרטיסים... אין דבר כזה". 74% מהחרדים אומרים שגם אם הייתה ניתנת להם אפשרות לרדת ממדינת ישראל הם לא היו עושים זאת.
יחד עם זאת, באופן מטריד, כרבע מכלל הישראלים - 27% מהערבים ו-23% מהיהודים - היו בוחרים לעזוב את המדינה לו הייתה להם אפשרות מעשית לכך. בקרב צעירים יהודים חילונים שיעור זה מטפס לשליש.
לדברי ד"ר שוקי פרידמן, סגן נשיא המכון למדיניות העם היהודי, "המלחמה חידדה את הצורך בהתגייסות כלל חלקי החברה לנשיאה בנטל הביטחון. רוב עצום של הישראלים סבורים שצריך לכונן את החוזה החברתי בהקשר זה מחדש ולגייס גם את החרדים. אפשר להניח ולקוות ששותפות רחבה יותר תשפיע על הלכידות החברתית ועל האופטימיות של הישראלים באשר לעתיד המדינה".