ליברמן בכנסתערוץ כנסת

יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן טען בנאום היום (רביעי) במליאת הכנסת כי השר וחבר קבינט המלחמה רון דרמר הבטיח לארה"ב וסעודיה כי תקום מדינה פלסטינית.

לדבריו את המידע קיבל מ"חבר ותיק בוושינגטון".

ליברמן אמר: "מה אני עוד שומע? על המפגש המרתק ביו ראש המטה לביטחון לאומי צחי הנגבי, לראש המודיעין הפלסטיני מאג'ד פרג' המקורב לאבו מאזן, באישורו של ראש הממשלה נתניהו, על שיתוף פעולה בין הראשות הפלסטינית למערכת הביטחון הישראלית. כל זה אחרי כל ההכרזות של נתניהו שלא תהיה בעזה חמאסטן או פת"חסטן".

עוד תהה: "עוד דבר אחד מעניין, מישהו יודע איפה השר רון דרמר? אני מציע ליו"ר הכנסת לבדוק כמה ימים הוא נכח בכנסת מאז תחילת כהונתו כשר. איפה הוא נמצא? אני אגיד לכם איפה - בארה"ב ובסעודיה".

"אתמול קיבלתי טלפון מידיד ותיק בוושינגטון, ידיד שמאורע מאוד בפוליטיקה האמריקאית, בפנטגון ובבית הלבן. הוא סיפר לי סיפור מעניין".

עוד טען: "בשליחות נתניהו השר דרמר התחייב לסעודים על שלושה דברים: 1. הקמת מדינה פלסטינית מפורזת. 2. התחייבות לסעודים שמדינת ישראל תעזור לה להעביר בקונגרס את האישור לתכנית גרעין סעודית. 3. התחייבות של ישראל שלא לפגוע במתקני הגרעין הסעודים שיוקמו. וזה לא משנה מתי ואיך. האם אחד מהנושאים הללו עלו לדיון בקבינט המדיני-ביטחוני או בקבינט המלחמה? כנראה שלא".