ח"כ יצחק קרויזר, ממפלגת עוצמה יהודית, עונה בראיון לערוץ 7 לביקורת שנמתחה עליו ועל חבריו למפלגה בעיתון 'בארץ' בשל התנגדותם לסבב המינויים בצה"ל שמוביל הרמטכ"ל הרצי הלוי.
"אצלנו נהוג לומר שמי שמקבל כתבה בעיתון 'הארץ' - הדבר רק מראה על כך שהוא בכיוון הנכון - אז אני שמח שעל כך הם תוקפים אותי. יש בעייתיות מאוד גדולה עם היכולת של הרמטכ"ל - שתחתיו התעוררנו לבוקר הקשה ביותר לעם היהודי מאז השואה - למנות כרגע לתפקידי מפתח קצינים עם תפיסת עולם מסוימת לניהול הצבא ולקבוע את פניו של צה"ל לשנים הבאות", מסביר קרויזר.
לדעתו, "נכון יותר היה לייצר מתווה אחר, במסגרת המינויים החשובים בצה"ל, שייעשו לא על ידי הרמטכ"ל שנכשל בהגנה על אזרחי ישראל בשמחת תורה".
"לצערי, גם בסבב המינויים הזה, את אותם קצינים ערכיים שחותרים למגע ולניצחון לא מתקדמים, הם לא שוברים את תקרת הזכוכית של המטה הכללי ונחסמים שם. הממנים הם אותם אנשים, עם אותה תפיסת עולם, שהיו בתפקידי מפתח בכירים ביותר ומונו על ידי אלו שנמצאים בקבינט הקטן ושבויים בקונספציה", הוא מוסיף.
קרויזר מתייחס גם למחלוקת הגוברת עם ארה"ב בכל הקשור למלחמה בעזה. "אנחנו בראש ובראשונה צריכים לשים את האינטרס של אזרחי מדינת ישראל ושל העם היהודי בארץ ישראל. יש לנו הערכה רבה לידידה הגדולה שלנו ארצות הברית, אבל יחד עם זאת, מי שאחראי על ביטחונם של אזרחי מדינת ישראל זו ממשלת ישראל. מערכת הביטחון צריכה להתחשב אך ורק באינטרס שלנו - גם בנושא של החזרת החטופים, גם בנושא של רפיח וציר פילדלפי וגם לגבי הרמדאן. מה שחשוב הוא ביטחונם של אזרחי מדינת ישראל והאינטרס שלהם בלבד".
בתפקידו כחבר בוועדה לבחירת שופטים הוא העלה תלונות, יחד עם נציגי הימין האחרים, על פעילות 'וועדת השניים' המייעצת לנשיא בית המשפט העליון בנוגע לאפשרויות קידום שופטי בתי משפט.
"וועדת השניים אמורה להיות גוף מייעץ - אבל למעשה זו וועדה שקובעת - ומי שלא צולח את משוכת וועדת השניים לא מתמנה. אם לנבחרי הציבור אין שום יכולת להשפיע במינוי שופטים בכלל הערכאות - נהפוך לחותמת גומי? דרשנו, השרה סטרוק, השר לוין ואני, את העמידה האיתנה במינוי שופטים ערכיים עם תפיסת עולם ציונית ויהודית עבור מדינת ישראל", הוא מציין.
ח"כ קרויזר משמש גם בתפקיד יו"ר השדולה למען הלומי הקרב ומשפחותיהם. "השדולה קמה בעקבות התאבדות של שני הלומי קרב. היה חשוב להעלות למודעות את אותן 'פציעות שקופות'. לאחר שמחת תורה אנחנו צפויים למספרים מפחידים מאוד של נפגעי פוסט טראומה. אנחנו מארחים עשרות לוחמים ולוחמות המוגדרים כנפגעי פוסט טראומה שמציפים את הבעיות שהם פוגעים בשטח ומשתפים בהתמודדות היום-יומית שלהם".
"אנחנו כחברי השדולה נלחמים כאן למענם מול משרדי הממשלה, מול הגופים הקיימים, כדי לתת את המענה שימלא את הצורך הייחודי של האוכלוסייה הזו למנוע מקרים בהם הלומי קרב שולחים יד בנפשם", הוא מסכם.