
יחיא סריע, דובר צבא תימן החות’י, מסר כי הכוחות הצבאיים של החות’ים שיגרו מספר טילי שיוט לעבר יעדים ישראליים במרחב אילת.
בהודעה כונתה אילת "אום אל-רשרש בדרום פלסטין הכבושה" וצוין, כי טילי השיוט פגעו ביעדים אליהם כוונו.
עוד מסר סריע, כי הכוחות הימיים של החות’ים שיגרו מספר טילים לעבר הספינה האמריקנית Mado בעת ששטה בים האדום, וזאת בתגובה ל"תוקפנות האמריקנית – בריטית" נגד תימן.
"הכוחות המזוינים של תימן ובסיועו של אללה יתעלה ממשיכים בביצוע חובתם הדתית, המוסרית והאנושית כלפי העם הפלסטיני המקופח", ציין סריע.
לדבריו, "הפעולות הצבאיות (של הכוחות המזוינים של החות’ים) לא יפסקו עד לעצירת התוקפנות (הישראלית) והסרת המצור מעל העם הפלסטיני ברצועת עזה".
יצויין כי דובר צה"ל אישר הערב כי טיל שיוט ששוגר מתימן נפל ביום ראשון סמוך לאילת.
באירוע לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. בצה"ל מתחקרים מדוע הטיל לא יורט.
מצה"ל נמסר הערב כי המטרה האווירית שנפלה צפונית לעיר אילת שלשום היא "טיל שיוט שהגיע מכיוון ים סוף". בצה"ל הדגישו כי "המטרה הייתה במעקב על ידי כוחות חיל האוויר. אין נפגעים ולא נגרם נזק, האירוע מתוחקר".