אגף התקציבים באוצר פרסם היום (ראשון) חוות דעת חריפה נגד חוק הפטור המתגבש. בחוות הדעת נכתב: "גיל פטור הגבוה, העומד על 35, צפוי ליצור נזק ארוך טווח למשק הישראלי ולכלכלה הישראלית".
באגף התקציבים אומדים את העלות הכלכלית של הארכת שירות הסדיר והמילואים בעשור הקרוב ב-104 מיליארד שקל. הם אומרים כי גיוס האוכלוסיה החרדית היה מאפשר לקצר את שירות החובה ב-7 חודשים לכל המשרתים ולחסוך כ1.7 מיליארד שקל בשנה.
"קביעת גיל פטור, ובפרט גיל פטור גבוה, 'דוחפת' את הצעיר החרדי להישאר בישיבה על פני השתלבות בשוק העבודה. שימוש במתווה זה או דומה לו מהווה שחזור של טעויות העבר, המביאות לכך שהמשק והחברה בישראל משלמים מחיר כבד ומכופל"
"בהיבט הביטחוני, נתוני הגיוס של הציבור החרדי אינם עולים על אלפים בודדים בשנה ובפועל ניתן פטור לרובם המוחלט", הוא כתב והוסיף: "בהיבט הכלכלי, ההתניה בין אי-גיוס גברים חרדים לבין אי-השתלבותם בשוק העבודה הביאה ליצירת דפוסי תעסוקה המייצרים נזקים ארוכי טווח לכלל המשק".
שר הביטחון יואב גלנט התייחס הבוקר לפני המראתו לוושינגטון להצעת חוק הגיוס, "עמדתי לא השתנתה, לא אהיה שותף לכל הצעה שאינה מוסכמת על כל חלקי הקואליציה", הבהיר גלנט והוסיף: "מערכת הביטחון בראשותי לא תגיש אותה לחקיקה, איני עומד מאחורי ההצעה המתגבשת ולא אתמוך בה".
"בשבועות האחרונים קיימנו מספר ישיבות, חלקן בראשותי, בניסיון להגיע להסכמות בנושא מתווה הגיוס, שחיוני לקיומו ולהצלחתו של צה"ל. בפגישות שהתקיימו הצדדים סירבו להתגמש לצערי והתבצרו בעמדותיהם הפוליטיות", אמר גלנט. "עדיין יש זמן לשבת יחד ולגבש הצעה משותפת. אני שב וקורא לראש הממשלה ולשר בני גנץ לנצל את הזמן הנותר ולגבש הסכמה רחבה בעניין חוק הגיוס, לטובת צה"ל ולטובת מדינת ישראל".