סא"ל מעוז שוורץ, מג"ד 7007 בחטיבת המיל' הראל, סיפר על הלחימה בכנס המנהלים של הציבור הדתי לאומי של משרד אשחר & more הנערך בימים אלו במלון לאונרדו פלאזה באילת.
לדבריו של שוורץ, "הסיפור של המלחמה הזאת היא על התודעה, ובסוף נצטרך לשאול אותנו מי יהיה כאן - אנחנו או הם".
שוורץ סיפר על שיחת הטלפון שקיבל בבוקר השבעה באוקטובר מלוחם שאמר לו: "מעוז, בוקר טוב, מדבר יהונתן, לוחם מפלוגה ב'. אני נעול עם אישתי והתינוק בחדר בכפר עזה. יש מחבלים בסלון. אתה המג"ד שלי במילואים, תגיד לי מה אני עושה".
שוורץ שיתף: "אני תושב אשדוד, וכך אני פותח את שמחת תורה בבוקר. זאת הפעם הראשונה שנפל לי האסימון שפרצה מלחמה. אבל קודם צריך לשאול על מה בעצם המלחמה".
לדבריו, "אני רוצה להוריד גם לכם את האסימון שירד לנו בתוך הרצועה, בלחימה ממשוכת משכונה לשכונה, ולפחות בראייה שלנו להסביר על מה פרצה המלחמה. שאנחנו עוברים משכונת ג'באליה אל שכונת אל-עטאטרה, זה היה ביום השני של חנוכה, אנחנו עוצרים על יד בית ספר תמים, כביכול, בתוך הרצועה. אני עוצר על יד אחת הקירות ועליו תמונה של הארץ שלנו בגובה של כחמש מטר. זה לא חלוקה לשמעון, ראובן ויהודה, זה חלוקה פנימית שלהם שבאה להגיד - כל הארץ היא שלנו".
"כשאני רואה את הדבר הזה, בעיניי זה הסיפור של המלחמה. בכל בית ספר שאליו נכנסנו ברצועת עזה, וכמובן שיש מאות, נכנסים לבית הספר ורואים מפה ענקית של הארץ. בחדר של המנהל אתה רואה על אחד הקירות מפה ענקית של הארץ. בכל בית ברצועת עזה, אתה רואה תבליט, פסל, רקמה או ציור על הקיר של ירושלים. הם חיים בתוך סיפור מגיל אפס. שאנחנו נכנסים למאות של בתים ובין החולצות בחדר הילדים אתה רואה מטען כלי מגור" אמר מעוז.
לדבריו, "אתה מזיז את המטען ומגלה שקית עם רימוני רסס. עשרות בתים עם תעודות של קבלנים שעבדו בארץ, כנראה שיפצו את הבתים שלי ושלכם ואולי גם את בתי הספר של הילדים שלנו. במחסן יש טילי RPG ומקלעים. פתחנו מפה וראינו שאנחנו נלחמים ברחוב שנקרא רחוב חיפה, ופלוגה א' מתקדמת ברחוב מאג'דל שזה אשקלון. היעדים שלנו הם על מפגש יבנה-חיפה או טבריה ועכו, ואנחנו ממשיכים להתקדם על רחוב מסמיה והלאה. הם חיים בתוך סיפור. אחמד שגדל ברחוב חיפה גדל מגיל שנתיים עם טיטול בין הרגליים, הוא יודע שהוא הולך לשחק ברחוב אשקלון, וכך הוא חי".
"זה סיפור על התודעה. מה אנחנו מספרים לעצמנו, מה אנחנו מספרים לילדים שלנו. האם המלחמה לא פרצה כי חליוה לא קם בלילה בזמן? יכול להיות, אבל זה לא העניין המרכזי. עוד 15 שנה שהנכדים שלנו יכנסו אלינו אחרי שיעור היסטוריה הוא יגיד לנו שהוא למד שהייתה מלחמה ונחטפו 230 אנשים, ואז הוא ישאל את שאלת המיליון הדולר - למה פרצה המלחמה? אנחנו אלה שכותבים כעת את ההיסטוריה ואנחנו נצטרך לספר להם סיפור, ובעיניי הסיפור הוא בין היתר מי יהיה כאן, אנחנו או הם", אמר מעוז במהלך הכנס.
הכנס התחיל אתמול (שלישי) וימשך 3 ימים בהשתתפות למעלה מ-400 מבכירי המגזר ובהם אנשי ממשל, ראשי גרעינים, מנכ"לי מוסדות, עמותות, אגודות, בכירים במשק, ראשי רשתות החינוך ועוד. במהלך הכנס יישאו דברים שרים, בכירים במשק, ואישים נוספים, זאת לצד ערב עם אבו טבלה והופעה של הזמר בניה ברבי.
הכנס, שמתקיים זו השנה ה-13, השנה בצל הלחימה, מתמקד השנה במתן כלים להמשך העשייה במציאות משתנה, ולחיזוק המשך העשייה והתרומה של המגזר בשלל החזיתות. בכנס יוחדו מושבים אשר יעסקו בענייני המלחמה, וכן הוענקו תעודות הוקרה למנהלים אשר לחמו בגזרות השונות ולמנהלים אשר נפצעו בלחימה. זאת לצד, הרצאות ייחודיות אשר יעניקו למנהלים כלים מקצועיים שונים, לסייע להם בניהול המערכות השונות, בדגש על ימי הלחימה ומציאות משתנה.
שמעון אבוטבול וחנניה ריצ'מן ממשרד אשחר&more, ממארגני האירוע מציינים: "כבכול שנה אנו שמחים לכנס מאות מנהלי מוסדות ומובילי המשק בציבור הדתי לאומי. גם בשנה קשה זאת חשוב לנו לתת למנהלי הציונות הדתית תוכן מעמיק ודיונים על אתגרי התקופה. בחרנו השנה להתמקד וללמוד איך ממשיכים ומנהלים באופן הטוב ביותר גם כשהמציאות משתנה לחלוטין, ואיך יוזמים ופועלים מתוך עוז ורגישות. הכנס, הוא הזדמנות לכמה ימים של מנוחה מהמציאות השוטפת, עם מופעים מרגשים ומרצים ומרצות מהשורה הראשונה עם מפגשים ונטוורקינג משמעותי ומגוון הזדמנויות לצמיחה ולגדילה דווקא בעת הזו".