
הרב משה כ"ץ והרב יצחק דביר מוציאים בימים אלו לאור את ספר כושרות שהוא למעשה מדריך מקיף ומעשי לכל הלכות הכשרות במטבח.
הספר שיוצא לאור בקרוב מחולק לשלשה חלקים, בשער הראשון הקורא נפגש עם כל עקרונות הכשרות בצורה מעשית, למשך בשר בחלב או מאכלי גויים, בשער השני הספר סוקר את כשרות המוצרים, כך שהלכות הכשרות העקרוניות פוגשות הלכה למעשה את מוצרי המזון שכולנו רוכשים, כמו כשרות הבשר והעוף הדגים הביצים המאפים ושאר חומרי הגלם. השער השלישי מורכב הלכה למעשה ממדריכים מעשיים להתנהלות נכונה בתחום הכשרות . במטבח בשירות לאומי, בחו"ל בצרכנות נבונה בקניות עוד נושאים מעשיים שונים כך שהוקרא מקבל תמונה מלאה על עקרונות הכשרות עד הלכה למעשה.
בהקדמה לספר כותב הרב דביר: "כשרות המאכלים נחשבה מאז ומעולם לנושא דגל ביהדות, כסמל שהקפידו על שמירתו גם יהודים שלא שמרו על כלל המצוות באדיקות. גם בימינו זכינו שהרוב המוחלט של הציבור היהודי בישראל מקפיד לקנות כשר, וכמעט כל מפעלי המזון, המסעדות, ושירותי ההסעדה בארץ מחזיקים בתעודת כשרות כלשהי".
"הדרישה לכתיבת הספר שלפניכם עלתה מהשטח, מלומדי כשרות שמבקשים לקשר בין הסוגיות הנלמדות ליישומן למעשה, מצרכני הכשרות שמחפשים הדרכות מדויקות, ומאלו שרוצים להכיר את המתרחש מאחורי הקלעים של עולם הכשרות. החיבור בין ההלכה לנעשה בשטח הוא החידוש שבספר זה, ותפילתנו שיביא ברכה ללומדים בו".
הרב דביר מספר גם על הרעיון שממנו עלה להוצאת הספר: "עד כה נמנענו מלהוציא לאור ספר, שאין אפשרות לעדכנו ולשנותו, אך עם השנים נוכחנו שקיימת דרישה לעריכה מסודרת של החומר כדי לתת מענה למבקשים ללמוד כסדר ולהבין את הנושאים לעומקם. השתדלנו לנקוט בזהירות הנדרשת, ולצד נושאים שלהערכתנו עלולים להשתנות ציינו את הצורך להמשיך להתעדכן בהמשך. ייתכן שיתרחשו שינויים שלא צפינו, ועל כן נותרת החובה להמשיך ולהתעדכן בשינויים המתרחשים בנושא הכשרות כל העת".
הספר זכה לשורת הסכמות ובהם של הרב דב ליאור, הראשון לציון הרב יצחק יוסף, הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו והרב שמואל אליהו, רב העיר צפת.
