
במערכת המדינית והביטחונית לא מתייחסים הערב (שני) לניסיונות לייחס לצה"ל את התקיפה בסוריה בה חוסל הבכיר האיראני מוחמד רזא זאהדי, אך ארבעה גורמים ישראלים אישרו לכתב ה'ניו יורק טייס' כי התקיפה בוצעה על ידי ישראל.
על פי הדיווח, התקיפה כוונה לעבר פגישה חשאית שבה השתתפו נציגי מודיעין איראנים ונציגים פלסטינים בכירים מהג'יהאד האסלאמי ועסקה במלחמה בעזה.
עוד דווח כי החיסול בוצע סמוך לשעה חמש בערב, אז פגעו שישה טילים ששוגרו ממטוס F-35 במבנה סמוך לזה של שגרירות איראן בסעודיה. המבנה נהרס לחלוטין כתוצאה מההפצצה.
התקיפה בוצעה בצורה ממוקדת מאוד, שכן סמוך למבנה שהותקף מצוי גם בית חולים וכן מבנה שגרירות איראן בסוריה - שלא נפגע כלל.
גורם אמריקני טען כי ישראל הודיעה לארה"ב על המתקפה דקות אחדות לפני שיצאה אל הפועל.
מוחמד רזא זאהדי, שחוסל בתקיפה, היה בתפקידו האחרון מפקד כוח קודס בסוריה ולבנון ולפני כן שימש בין היתר כמפקד חיל האוויר ומפקד חילות היבשה של משמרות המהפכה.
בשנים האחרונות היה אחראי על הפעלת הטרור של השלוחות האיראניות נגד ישראל - כולל חמאס בעזה.
משמרות המהפכה פרסמו הודעה רשמית כי שבעה קצינים ומפקדים בארגון חוסלו בתקיפה, שלטענתם בוצעה על ידי ישראל.
חוץ מזאהדי, בתקיפה חוסלו גם חברי משמרות המהפכה מוחמד חאג'י רחימי - האחראי על הזירה הסורית בכוח קודס, חוסיין אמאנאללהי - רמטכ"ל של משמרות המהפכה בסוריה ולבנון, מהדי ג'לאלתי, מוחסן סדאקת, עלי אקה באבאיי ועלי סאלחי.
שר החוץ האיראני חוסיין אמיר עבדאללהיאן התייחס לתקיפה ואמר כי "נתניהו יצא מאיזון בגלל ההפסדים בעזה ואי השגת יעדי המלחמה. התוקפנות הזו היא הפרה של הנורמות הדיפלומטיות והאמנות הבינלאומיות. אנו רואים בישראל אחראית להשלכות הצעד הזה. על הקהילה הבינלאומית לנקוט עמדה נחרצת נגד הפשעים האלה".
דובר משרד החוץ האיראני, נאסר כנעאני, אמר "מדובר בהפרה בוטה של החוקים הבינלאומיים. אנו מצפים מהקהילה הבינלאומית והאו"ם לגנות את התוקפנות בצורה חריפה ולנקוט בצעדים הדרושים. אנו רואים בישראל אחראית להשלכות. איראן שומרת לעצמה את הזכות להגיב על הפשע ותחליט על אופי התגובה".
בכאן חדשות דווח כי בישראל מורגש דריכות גבוהה בישראל בעקבות החיסול בדמשק. בשגריויות ובנציגויות ישראל בעולם צפויים להעלות את רמת הכוננות - שממילא גבוהה במיוחד מאז פרוץ המלחמה.
