אחרי אלבום בכורה מקורי ביותר ("משהו חדש לגמרי") בו פרש את משנתו האוטוביוגרפית, פונה הזמר והיוצר גְּדַלְיָה לסגנון מוזיקלי עדכני עם סינגל קליפ חדש ומסקרן היוצא לקראת פסח העונה לשם "פרעה".
"ימי פסח טומנים בחובם את אלמנט היציאה מעבדות לחירות. ממצרים יצאנו לפני אלפי שנים, אך לכל אחד יש את העבדות האישית שלנו וכולנו טמונים במודע ושלא במודע בעבדות המסכים אשר במסווה מושך ו'מרגש' נוטלת מאיתנו את החירות להיות מי שאנחנו מסוגלים להיות; בני אדם מקשיבים שפוגשים את הלב האמיתי של השני ומתרגשים זה עם זה באמת", אומר גדליה.
"כולנו באותו סירה והלוואי ונבין מה המסכים לוקחים מאיתנו מעבר למה שהם נותנים לנו. גם פרעה פנה בפה רך בתחילת העבדות למשועבדים. הוא לא סיפר להם שהוא מכניס אותם למאות שנות עבדות. ההקבלה למסכים היא מתבקשת: הם נתנו לנו המון, אך גם לקחו מאיתנו את החירות, מעט או הרבה. כולנו באותו אוניית עבדים מתעתעת".
את השיר והקליפ החדש הפיק גדליה בצורה עצמאית, בעצמו, אחרי שנדחה ע"י לא מעט חברות הפקה ויזמי מוזיקה.
"אמנות עושים עד כמה שאפשר", הוא אומר. "לא יודע, אולי בגלגול קודם הייתי יזם מוזיקלי שדחה כמה אמנים ממש טובים ועכשיו אני משלם את המחיר בדמותה של דרך עצמאית", הוא צוחק. "אבל מה זה משנה פרעה עדיין כאן – וזה מה שמעניין".
מילות השיר 'פרעה':
תגיד לי איך להפעיל את הדמעות
כי יש אנשים כמו חיות
לא נושכים
לא פוצעים
הם עצמם - סובלים
מחוסר רגישות למה שהם עושים
או שוכחים
כולם ממהרים
כולנו משלמים את המחירים
בים שיעבודים
יוצרים עשן של עשיות
משאירים שבויים במגירות
הרבה תקועים בקופסאות
סרט
עבדים היינו, עבדים
שום דבר לא השתנה
פרעה היה כאן בסביבה
ביקר באיזו מסיבה
לקח איתו את כל
המי ומי לממלכה
סיפר להם שככה חיים
עיניים פקוחות, לב אטום
ויאללה תרגש אותי מסך
שרק לא יהיה עקום
בזמנים אחרים הייתי מתעצבן
היום אני בוחר להתפלל
המרחם יחוס ויחמול
יניח בלבם מודעות
לפרוש את הכנפיים ולשוט
המרחם...
עבדים היינו, עבדים
שום דבר לא השתנה
פרעה היה כאן בסביבה
ביקר באיזו מסיבה
לקח איתו את כל
המי ומי לממלכה