הפגנה בעד חמאס, ארכיון
הפגנה בעד חמאס, ארכיוןצילום: Wisam Hashlamoun/FLASH90

בכיר בזרוע המדינית של חמאס, חליל אל חיה, מי שנחשב לסגנו של סינוואר, התראיין לסוכנות הידיעות AP ואמר כי ארגונו יסכים להתפרק מנשקו בתנאי שתוקם מדינה פלסטינית בגבולות 1967.

בסוכנות הידיעות ציינו כי מדובר בשינוי ברטורקיה של ארגון הטרור שעד כה סירב לאפשרות של הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967 ודרש להקים מדינה פלסטינית בכל שטחי ישראל מהנהר לים.

העובדה שדבריו של אל חיה מגיעות בריאיון לכלי תקשורת בינלאומי מראים ניסיון נוסף של חמאס להלבין את מטרותיו ובישראל בכל מקרה לא מתכוונים לשנות את היחס כלפי ארגון הטרור גם לאחר דברים אלו.

סוכנות הידיעות ציינה כי דבריו של אל חיה מגיעים ברקע הקיפאון במגעים לעסקת חטופים והפוגה בלחימה, שארצות הברית קושרת אותם להסדר רחב יותר שכולל נורמליזציה בין ישראל לסעודיה, ונתיב למדינה פלסטינית עתידית.

"חמאס יסכים למדינה פלסטינית ריבונית מלאה בגדה המערבית וברצועת עזה", אמר והדגיש כי בחמאס ידרשו גם את "מימוש זכות השיבה".