חברותא בכיכר
חברותא בכיכרצילום: באדיבות חברותא בכיכר

עשרות בחורי ישיבות ובנות מדרשה קיימו חברותות עם חילונים ומסורתיים שהגיעו לכיכר החטופים בתל אביב.

"הגענו לכיכר החטופים בחורי ישיבה ובנות מדרשה, באנו לכיכר לומר אמירה ברורה - התורה היא של כולם, ולכולם יש את הזכות ללמוד אותה", מספר איתמר חן, מראשי מיזם 'חברותא בכיכר', בשיחה עם ערוץ 7.

לדבריו, "אנו מאמינים כי התורה היא המכנה המשותף הכי יסודי בינינו, עליו אנו עומדים ובזכותו אנו קיימים, ומאמינים שמתוך לימוד משותף נגלה את האחדות שלנו, לאט לאט, צעד אחר צעד. אנו באים להדגיש פה שהתורה לא שייכת רק לצד מסוים בעם חלילה, אנו לא מתיימרים להיות צינור לתורה, לא באים ללמד אף אחד, אנחנו לא במקום הזה".

הוא מוסיף: "אנחנו רוצים ללמוד ביחד, ביחד עם המגזרים שאנו פחות מכירים, ביחד עם מי שחושב אחרת מאתנו, אנו מאמינים שזה יקרב אותם, את החטופים שלנו, לשחרור מהשבי הנוראי".

חן מספר כי "במהלך המיזם נוצרו המון חברותות ומעגלים, דיברנו, כאבנו, למדנו והתרגשנו. המיזם מחזק פה את האנשים, הם אומרים לנו 'תזעקו לשמיים, תקרעו את השמיים, אתם חייבים'. אימא של חטוף הגיעה והתרגשה, חיזקה אותנו להמשיך בפעילות. כמו כן, אחות של חטוף אחר אמרה שהשיחה עם אימא שלה אתמול הייתה ממש מחזקת".

יצויין כי המיזם התחיל ביום שלישי ומסתיים היום בערב, כאשר רבנים הגיעו ומגיעים להעביר שיעורים, בהם הרב יעקב אריאל, הרב יוסף צבי רימון, הרב שמעון לפיד, הרב אוריאל עיטם, הרב דוד טורנר, הרב חיים גנץ, הרב מיכה הלוי, הרב שלמה דרייפוס, ועוד.

בשיעורו של הרב רימון, אמר: "בזוגיות, אם צד אחד מנצח, 2 הצדדים מפסידים, צריך לוותר על שיח של מלחמה ולעבור לשיח של בניין".