הרב דוד חי הכהן, ראש הישיבה הגבוהה בבת ים ורב קהילה בעיר, התייחס ליום השואה שיחול בשבוע הבא.
"השואה היא שבר נורא שלא היה כמוהו מאז חורבן הבית, מכה כל כך נוראה שמתערבת במחשבות השנה, אמנם אין מה להשוות, למעלה מ-1000 יהודים נרצחו על ידי מפלצות כפי שמכנה אותן ראש הממשלה, פראי האדם שבקושי אפשר להוסיף את המילה אדם", אמר הרב.
הרב הוסיף: "כל השותפים מאירופה ואמריקה דואגים ללחם כל יום אבל לא דואגים שיבקרו את מצב האסירים שלנו, אלו שנעשקו מבתיהם. הם משווים לאותם פראי אדם שנפלו מחוסר יכולת לעמוד בפני חיילנו גיבורי ישראל שמסירות נפשם אין לה אח ורע".
"גם שם וגם כאן יכולות להיות סיבות רבות: חילולי שבת, פרצה בכבוד התורה, מאבק נגד הזכות שלנו על ארץ ישראל, משפט לא הגון שיכול לגרום את הגזירות הקשות ביותר על הארץ כנזכר במסכת אבות שכל מקום שיש עיוות הדין אנדרלמוסיה באה לעולם והורגת רעים וטובים, ויכול להיות שבכל הסיבות יש בהם משהו".
הרב מונה כל סיבות אפשריות מדוע נגזרה השואה עם העם היהודי, "גם על השואה נאמרו סיבות אחדות, מקום שלפני מאתיים שנה התחילה הרפורמה, ניסיון להתבונן על התורה ומצוותיה כעל חוקי אדם שצריך לשנותם, בשם עם ישראל לכפור בתורה ובקדושתה, באותה ארץ שהתחילה הרפורמה פרצה המגפה הנאצית, הווירוס הנורא של האנטישמיות, שמאז לא הפסיקה לחלחל ברעל ובארס שהיום מגיע לאוניברסיטאות בארה"ב, בתוך ארמונות האקדמיה מחלחלת אותה האנטישמיות.
יש כאלו שאמרו שבגלל הסוציאליזם, מאות אלפי יהודים נטשו את דרך התורה והתחילה החילוניות, בדורות קדמונים לא שמענו על מושג כזה יהודי חילוני, יהודי לא יכול להיות חילוני, זה שקר גדול, חילוניות זה כאילו אנחנו עם של חול, והרי התורה אמרה: קדושים תהיו כי קדוש אני, לא מצווה אלא ה' קידש את ישראל, אני ה' מקדישכם", אמר.
"ויש אומרים שזה עניינה של הגלות, כל כך מסוכנת הישיבה בין הגויים שעליה אמרה התורה: ואכלה אותם ארץ אויביהם, התורה רצתה לומר שאין חיים בחו"ל, החיים הלאומים שלנו יכולים להיות תקפים רק בארץ ישראל, מביאים ראייה שאחרי המכה הנוראה הזו קמה מדינת ישראל שאלפי שנים לא הצליח העם להקים אותה, כל הניסים הגדולים שמאז החלו: קיבוץ הגלויות, הצלחה במלחמות, בכלכלה ובעולם התורה שמשגשג בלי גבול ועוד הרבה דברים טובים".
