
בשלושת החודשים האחרונים הורחקו 8 פעילי שמאל מיהודה ושומרון לאחר שביצעו הפרות חוקיות שונות.
מנתוני משטרת מחוז ש"י שהוצגו במסמך פנימי ופורסמו ב'ynet', בין הפעילים שהורחקו, שישה אזרחים זרים, בין היתר מארה"ב, בריטניה וגרמניה, ועוד שני אזרחים ישראלים.
פעילי השמאל הישראלים הורחקו לאחר שהפריעו לחיילים בפעילות בשטח אש בדרום הר חברון.
על פי הפרסום, מי שמרחיק את פעילי השמאל הוא צוות בלשים מיוחד שהוקם במחוז ש"י, ביוזמת השר בן גביר ובהובלת מפקד ימ"ר שי, אבישי מועלם.
בסביבתו של בן גביר אומרים כי "במשך שנים צה"ל ומערכת הביטחון לא עשו כלום עם האנרכיסטים שמגיעים במטרה לפגוע במדינת ישראל, והנה מגיע השר בן גביר ונותן רוח חדשה למחוז ש"י, מקים צוות שפועל נגד אותם שונאי ישראל שבאים בשביל להשפיל את החיילים שלנו ולהסית נגד המתיישבים".
עוד אומרים בסביבת בן גביר כי "הנתונים מראים בצורה ברורה כי מאז הקמת הצוות יש שינוי משמעותי בכל היחס כלפיהם, ירידה בתלונות והרחקה שלהם מארץ ופעילי שמאל קיצוני מאיו"ש, זה מבורך, יש עוד עבודה אבל הכיוון הוא חיובי".
יצויין כי מהקמת הצוות, לפני שלושה חודשים, ירדו כמות התלונות של אנרכיסטים כנגד מתיישבים ב-90%.