תיעוד מתקיפת המבנה הצבאי בעייתא ע- שעבצילום: דובר צה"ל

מעל ארבעים רקטות שוגרו היום (חמישי) מלבנון לעבר מרחב רמת הגולן.

מספר שיגורים ייורטו בהצלחה על ידי לוחמי ההגנה האווירית וזוהו נפילות בשטחים פתוחים. אין נפגעים וכוחות צה"ל תקפו את מקורות הירי.

זמן קצר לאחר מכן ובתום זיהוי מקור השיגור, מטוסי קרב תקפו והשמידו את אחת העמדות הצבאיות ממנה בוצעו השיגורים.

כמו כן, במהלך היום הותקף מבנה צבאי במרחב עייתא א-שעב, בו שהו מחבלים ומבנה צבאי נוסף במרחב חלתא.

הבוקר הותר לפרסום כי כלי טיס בלתי מאויש ששיגר חיזבאללה פגע אתמול באתר בלון התצפית הגדול, "טל שמיים", ליד צומת גולני.

"טל שמיים" היא מערכת אווירית, מהגדולות מסוגה בעולם, שמשמשת לצרכי גילוי והתרעה של איומים אוויריים מתקדמים ומהווה אמצעי נוסף בהגנת שמי המדינה על ידי השלמת תמונת הבקרה האווירית.

בלון הגילוי משייט בגובה רב ומאפשר יכולות מכ"ם וגילוי לטווחים גדולים, מכיוונים שונים וכנגד איומים מתקדמים.

לפי צה"ל, יחידת 'טל שמים' אמונה על השלמת התמונה המבצעית לחיל האוויר למול איומים מתקדמים בגבול הצפוני של מדינת ישראל ומהווה השלמה לבלון המוצב בדרום המדינה.