מסיבת השחרור
מסיבת השחרורצילום: אלבום משפחתי

משפחתה של סמ"ר סיוון אסראף ז"ל, שנפלה בשבעה באוקטובר, קיימה השבוע מסיבת שחרור לכבודה עם משפחה וחברים.

אסראף ז"ל, בוגרת תיכון מקיף ד' בעיר אשקלון, היתה רכזת תקשו"ב באוגדת עזה. היא שירתה במוצב נחל עוז ונפלה בשבעה באוקטובר, בשבת האחרונה לפני השחרור מצה"ל.

לפני כשבוע התקיים טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה במכללה האקדמית אשקלון, שם סיפרה אמה, אסנת, על הילדה ששאפה למצוינות ועשתה הכל כדי לתרום למדינה. אסנת גם סיפרה על השיחה האחרונה שלה עם בתה, שבישרה לה כי מחבלים חדרו לבסיס.

"סיוון שלי הייתה ילדה יפיפייה, ילדה עם לב זהב, בעלת נתינה אינסופית. חכמה ומוכשרת. זו הייתה השבת האחרונה שלה לפני שחרור והחלום הראשון שלה היה לקיים מסיבת שחרור שמחה עם חברים משפחה ומוסיקה וכשהיא נפלה הרגשתי שאני חייבת להגשים את החלום שלה ולציין את יום הולדתה ושחרורה מצה"ל כמו שחלמה לעשות".

משפחתה של סיוון קיימה במוצאי שבת במעמד כ-120 בני משפחה חברים ומכרים, את מסיבת השחרור מצה"ל, כולל טקס גזירת החוגר עבור סיוון. הזמר לירן דנינו התארח בהתנדבות וריגש את כולם כאשר הקדיש לסיוון שיר: "אם מחר אני מת".

גוזרים את החוגר
גוזרים את החוגרצילום: אלבום משפחתי

גם חניכי תנועת הצופים הכינו כתובת אש ובה נכתב: "בשמיים ממעל יעידו על ים של שמחה". "השם השני של סיוון הוא שמחה והיה חשוב לנו לציין כמה שמחה היה לסיוון בלב", ציינה אסנת.

אסנת ביקשה להעביר מסר: "המסר הוא לכל ההורים שאיבדו את יקיריהם, לא נפסיק להנציח אותם, הם יהיו בליבנו לעד. עלינו להרים ראש ולהיות גאים בהם על מה שעשו בשביל העם שלנו. נלך בגאווה שכולם ידעו מי הם היו".

"אנחנו כרגע מנציחים את סיוון בשיפוץ ספריית בית הספר במקיף ד׳. עיריית אשקלון ורשת דרכא עוזרים לנו להקים את הפרויקט בשביל הילדים שלנו ונמשיך להגשים את כל החלומות של סיוון", חתמה את דבריה.