הדיון בוועדה
הדיון בוועדהצילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

הוועדה המיוחדת לפניות הציבור בראשות ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) התכנסה היום (ג') לדיון מעקב בנושא טיפול הרשויות במענים למשפחות הנרצחים והנפגעים מהמסיבות נובה, פסיידאק ויישובי הסביבה.

לפי נתוני המוסד לביטוח לאומי, ישנם 822 חללי פעולות איבה מאז פרצה מלחמת חרבות ברזל ונוספו עוד 62,392 נפגעי פעולות איבה. 1,693 אחים הצטרפו למעגל השכול, 960 הורים שכולים, 764 יתומים ו- 171 אלמנים ואלמנות.

מאשי סנדרוביץ', מנהלת אגף שיקום במוסד לביטוח לאומי, אמרה בדיון: "הוספנו 58 תקנים של עובדים סוציאליים וזה לא מספיק כדי להגיע לכל המשפחות השכולות בצורה מספקת. בגלל מצוקת כוח האדם שלנו, אנחנו לא מצליחים להגיע לביקורי המשפחות כמו שהיינו רוצים".

פינדרוס אמר: "בשבועיים הקרובים הוועדה שהוקמה ע"י משרד האוצר תיפגש עם המשפחות השכולות ותגבש את המדיניות שלה. לאחר מכן אנחנו נרצה לקבל את חוות הדעת לוועדה שלנו. חברי הכנסת ישבו מאז שפרצה המלחמה על הפערים ועל הצרכים שיש למשפחות השכולות, כאשר הוועדה הציבורית במשרד האוצר הוקמה באיחור. אני מצפה מהמשרדים הממשלתיים לספק לי את הפערים שלהם בטיפול במשפחות הנרצחים והנפגעים כמה שיותר מהר".

הילה אביר, אחות של לוטן שנרצח במסיבת הנובה, אמרה: "המדינה לא ידעה לשמור על הילדים שנרצחו וכעת היא לא יודעת לשמור על המשפחות שלהם. במילואימניקים וחטופים מטפלים, אבל את משפחות הנרצחים השאירו מאחור. אנחנו שמונה חודשים מאז שפרצה המלחמה ועדיין לא הקימו גוף מאוחד שיטפל במשפחות הנרצחים. צריך לתת למשפחות תקציבים מידיים כדי לקום על הרגליים".

פינדרוס סיכם את הדיון: "הוועדה כבר קיבלה את ההחלטה של ועדת המנכ"לים האומרת כי הגוף המתכלל יהיה בעצם הביטוח הלאומי. אנחנו מצפים לקבל כיוון לאן אנו הולכים ואנו רוצים לקבל מהביטוח הלאומי וממשרד המשפטים מידע אודות הפערים שיש להשלים להצעת החוק בוועדת העבודה והרווחה הקשורה לעניין החריגה של אירועי טבח השבעה באוקטובר מכלל פעולות האיבה. בעוד כשבועיים נקדם דיון נוסף על כלל הנושאים הרלוונטים להמשך טיפול בסוגייה משמעותית זו".