על סדרת מפגשים בין נוער דתי תנועת 'תורה נוער' לנוער חילוני מארגון 'חמש אצבעות' כחלק מההכנה לשירות המשותף בצה"ל, שוחחנו עם חובב אוזן, רכז תנועת 'תורה נוער' ועם אביעד גולדברג, תלמיד כיתה י"ב בישיבת נחלים.
חובב מספר על ראשית הרעיון שהיה בשני קצות הגלובוס. בקצה אחד, בלימודיו בשערי מדע ומשפט פגש אוזן את רכז מחוז צפון בחמש אצבעות, "הצצתי לו בלפטופ וראיתי דברים מעניינים ונוצר בינינו קשר. ביקשתי ללמוד מהם על תרבות ארגונית. כל שהקשר התקדם הבנו שאנחנו מתעסקים בדברים דומים בעולמות שונים, מה שהתחדד בשנה האחרונה מהרפורמה ועד טרום השביעי באוקטובר".
בצידו השני של הגלובוס, רובי רוטנברג, יו"ר קרן רוטנברג, הוביל את ההבנה שמה שחסר לנו בעת הזו הוא אחדות. הוא פנה לרב רימון לקידום שיח האחדות והתקיים כנס משותף ביום בו עבר בכנסת צמצום עילת הסבירות התכנסו מאות בני נוער לשיח משותף אחדותי ואחר.
"המטרה היא לייצר חבורת הנהגה בתורה נוער ובחמש אצבעות, להעמיק בתהליכים המשותפים של שתי התנועות. השלב הבא הוא להפיץ את הבשורה לרחוב הישראלי", הוא מביע תקווה ואמונה. לדבריו אמנם הצבא הוא כור היתוך וגורם מאחד אבל לא די בכך. השנה האחרונה לימדה אותנו שכל מגזר מתמקד ב-12 שנות לימודיו בערכיו שלו ובסופן של אותן שנים מתברר שהפער הונצח והמפגש אינו פשוט כלל ועיקר עד כדי חידוד הקטבים ברגע בו עולות לדיון שאלות עומק זהותיות כפי שהיה בסוגיית הרפורמה.
אביעד מספר על המפגשים שהחלו בהיכרות ושבירת קרח הדדית ולאחר מכן התחלקו לקבוצות שיח סיב ערכי האחדות. בהמשך, מספרים שניהם, התקיימו לימודים בחברותות בעולמה הפנימי של כל תנועה. שני הצדדים היו שותפים להיכרות מעשית עם ערכיו של כל אחד מהם. "רצינו להביא את העולם הפנימי של כל אחת מהתנועות וקיימנו לימוד בחברותות משותפות של הנושאים שכל תנועה עוסקת בה ואם בחמש אצבעות פועלים לחיזוק פיזי מנטאלי, אז זה בדיוק מה שעשו כולם יחד, התאמנו יחד, והזענו יחד למיצוי הפוטנציאל בתחרויות ואימונים".
את אביעד אנחנו שואלים אם כיום, כתלמיד י"ב, הוא יכול להצביע על חששות שלו מהמפגש עם בני נוער חילוניים והוא משיב בחיוב: "יש הרבה חששות. מדובר בחבר'ה שאתה לא נפגש איתם ולא יצא לפגוש להכיר ולדבר. יש חשש מדעות שונות ואי קבלה".
לשאלה המקבילה, אם הוא סבור שהנוער החילוני חשש מהמפגש עם הנוער הדתי, הוא אומר שכעת, לאחר המפגשים, הוא אינו מרגיש חשש כלשהו של אחד הצדדים מהצד השני, אך קודם למפגשים הוא משער שאכן היה חשש שכזה, "אנחנו מגיעים מעולמות שונים", הוא מציין.
חובב אוזן מציין בסוף הדברים כי המפגשים כללו 25 נציגים מכל צד, אך נציגי 'תורה נוער' היו רכזי התנועה, כך שכל אחד מייצג למעשה מאות בני נוער במקום מגוריו. "אנחנו מסתכלים עליהם כאל סוכני שינוי שיביאו לחיבור והפלת חומות כדי ששיתוף הפעולה הזה יהיה רחב יותר בשטח ובין התנועות ברמה הארצית".