
פרסום ראשון: ארגון 'בצלמו' פנה ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה בדרישה לבטל כנס שאמור להתקיים ביום שלישי במשכן תחת הכותרת "כנס הכרה במדינת פלסטין".
יוזמת האירוע, ח"כ עאידה תומא סלימן, טוענת כי מדובר באירוע ש"יעסוק בהשלכות המשפטיות והפוליטיות ובחשיבות ההכרה במדינת פלסטין במציאות הנוכחי".
במכתב לח"כ אמיר אוחנה כותב מנכ"ל הארגון, שי גליק, כי "מטרת המחבלים בשבעה באוקטובר היתה אחת - הקמת מדינה פלסטינית. לא לחינם כשהם נכנסו לקיבוצים הם אמרו שהם הגיעו להתנחלויות".
"בשעה כה קשה שאנחנו נלחמים יום יום בכל החזיתות וסופגים אבדות כבדות, בשעה ש-125 חטופים שלנו נמקים בעזה, בזמן שעומדים נגדנו עתירות וצווים בהאג, קיום אירוע תמיכה במדינה פלסטינית עכשיו הינו יריקה בפרצוף של אלפי החללים ולוחמי צה"ל שנלחמים במסירות נפש עצומה".
"אנחנו דורשים באופן מידי מיו"ר הכנסת ח"כ אמיר אוחנה להשתמש בסמכותו כיו"ר הכנסת ולהודיע על ביטול הכנס. זה לא חופש ביטוי אלא סיכון חיי אדם. חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן יכולה לעשות כנס דומה, בפרלמנט ברמאללה, בקטאר, ובכל מדינה אחרת בעולם", סיכם גליק.
ח"כ אוהד טל (מפלגת הציונות הדתית) פנה גם הוא ליו"ר הכנסת וכתב: "כשמחבלי הנוחבה הגיעו לקיבוצים, הם לא אמרו הגענו לקיבוצים אלא הגענו להתנחלויות, כי מבחינת אויבי ישראל כל הארץ התנחלות אחת גדולה וכולנו צריכים לעוף ממנה. אם תצא מכנסת ישראל קריאה להקמת מדינה פלסטינית הדבר יהווה פרס לטרור ויפגע, בצדק, במאבק על צדקת דרכנו".
"האם היה עולה על הדעת כי בקונגרס האמריקאי יתקיים אירוע של הקמת מדינה בראשות בן לאדן? אני קורא לך להורות על ביטול הכנס ההזוי הזה", דברי טל.
סגן יו"ר 'אם תרצו', שי רוזנגרטן, תקף את עצם קיומו של הכנס. ''חרפה לכנסת, בזמן שממשלת ישראל פועלת במאבק מדיני נגד מתן פרס לאויב בדמות מדינה לאנסים ורוצחים, הכנסת תקיים כנס להכרה במדינה 'פלסטינית'? בושה בלתי נסלחת. אמיר אוחנה, אתה יו''ר הכנסת, מנע את קיום האירוע הבזוי הזה. אל תתן פרס לרוצחים".