הפגנת החרדים אמש בירושלים
הפגנת החרדים אמש בירושליםצילום: Chaim Goldberg/Flash90

עשרות אלפי חרדים הפגינו אמש (ראשון) נגד חוק הגיוס בירושלים. מיעוט קיצוני, בהם ילדים, התעמת עם שוטרים ולפי הודעת המשטרה מספר שוטרים נפצעו.

בתקשורת החרדית נמתחה ביקורת על הודעת דוברות המשטרה שהכלילה את עשרות אלפי המפגינים באירועי האלימות שהתרחשו בעיקר לקראת סיום ההפגנה, זאת בזמן שהודעות על הפגנות השמאל מנוסחות אחרת תוך הדגשה שהמתפרעים הם מיעוט.

בהודעת המשטרה אמש הייתה הכותרת על ההפגנה בה לקחו כאמור חלק עשרות אלפי משתתפים: "הפרת סדר אלימה בירושלים - סיכום". בהודעה צויין כי "כבר בתחילת הערב הפכה המחאה להפרת סדר".

בהמשך ההודעה הוסיפה המשטרה להכליל כשציינה כי "במהלך הערב, בשל הפרת הסדר האלימה וניסיונות הפגיעה בשוטרים, עצרו כוחות המשטרה ומג"ב 5 חשודים".

נצ"מ שלומי טובול, מפקד תחנת לב הבירה, אף סיכם את ההודעה בכך ש"אותם אנשים שניסו לפגוע בשוטרים ובשר בממשלה, שהפרו את הסדר ושנהגו באלימות- מטילים כתם גדול על הציבור החרדי כולו בהתנהגותם האלימה והמסוכנת".

מנגד, במוצאי שבת לאחר מחאת השמאל בתל אביב הדגישה המשטרה כי "חלק מהמפגינים המשיכו בניגוד למתווה התהלוכה לכיוון בית ההסתדרות". בהודעה נכתב בפירוש כי "קומץ מפירי סדר הציתו והבעירו מדורות, צמיגים ולפידים במזיד באמצע הרחוב".

לאחר ההפגנה ביום חמישי ליד בית ראש הממשלה בירושלים פרסמה המשטרה כי ההפגנה כללה "חומרי בעירה, הבערות אש, חסימות דרכו של כבאי, ניסיונות לפרוץ בכוח מחסומי משטרה", אך המשטרה הדגישה מיד כי "כך התנהגו חלק קטן מהאנשים שהגיעו למחות ברחוב עזה".