תנ"ך
תנ"ךצילום: ISTOCK

מורה בפרויקט נעל"ה, תכנית בה ילדי תיכון יהודים מכל העולם באים ללמוד את שנות התיכון שלהם בארץ, ללא ההורים, מלין בשיחה עם ערוץ 7 על כך שאין להם אפשרות ללמוד תנ"ך 5 יחידות.

"כאשר הבנות מגיעות ללמוד בארץ, במוסד תורני, הציפייה שלהן מבחינה יהודית ציונית היא ללמוד תנ"ך ברמה מוגברת. אמנם, המסלול היחיד שמשרד החינוך מאפשר לעולים חדשים זה מסלול של 3 יחידות, שזו ברמה די בסיסית וגם רמה די נמוכה היות וזה מיועד גם לעולים מארצות שלא היה ניתן ללמוד שם לימודי יהדות", הוא מספר.

לדבריו, "חלק גדול מאותן בנות הלומדות אצלנו, למדו תנ"ך ברמה גבוהה בחו"ל, אבל היות והעברית שלהן איננה ברמה של ישראליות, אינן מסוגלות להתמודד עם תנ"ך מוגבר ברמה של 5 יחידות הרגילה. אנחנו סבורים שיש לאפשר מסלול לעולים בתנך ברמה מוגברת. לא יתכן שבנות מגיעות ארצה ללמוד במדינת ישראל, ודווקא התנ"ך הן נאלצות ללמוד ולהבחן ברמה נמוכה. מי שמונע את האפשרות של מסלול שכזה, זו אגף הבחינות של משרד החינוך".

אותו מורה המלמד באחת האולפנות במגזר הדתי לאומי טוען שיש כבר תקדים. "יש כבר תקדים בכך שקיים מסלול של 5 יחידות לימוד בתושב"ע דתי עבור עולים חדשים, ואני רואה בכך אפליה כלפי לימודי תנ"ך דתי. למה מה שאפשר בתושב"ע דתי לא מתאפשר בתנ"ך דתי? שנית, היו לנו מקרים של בנות שעזבו את התכנים או שהחליטו לא לבוא בגלל רמת דרישות מלימודי תנ"ך כה נמוכה, בהשוואה לקיים בארצות רבות. כיצד ניתן להשלים עם דבר כזה? סך הכל הדבר החשוב ביותר לאותן בנות ולמשפחות שלהן זה לימוד תנ"ך ברמה רצינית".

באשר לטענה של מיעוט נבחנים אומר המורה כי "אנו רואים גל עלייה מתגברת והולכת. זו הזמן לפתוח שערים בלימודי יהדות לעולים ולא להישאר ברמה בסיסית בלבד".

ממשרד החינוך נמסר לערוץ 7: "המשרד רואה חשיבות עצומה בלימודי התנ"ך במערכת החינוך, ולאור זאת העולים יכולים לגשת לבחינת בגרות בתנ"ך בהיקף של 3 יחידות לימוד. יחד עם זאת הנושא ייבדק מול הגורמים המקצועיים הרלוונטיים".