גלעד ארדן ואמיר אוחנה
גלעד ארדן ואמיר אוחנהצילום: אריה לייב אברהמס ויונתן זינדל, פלאש 90

סקר שערך לאחרונה מנו גבע בקרב 500 מתפקדי ליכוד, עבור מועמד שבדק אפשרות להצטרף למפלגה, מעלה תמונת מצב מעניינת מאוד לגבי מעמדם של חברי הכנסת המכהנים.

בסקר, שהובא ב'ישראל היום' מתברר כי יואב גלנט שסיים בפריימריז הקודמים במקום הרביעי, מתדרדר למקום ה-23. ניר ברקת שנבחר במקום השמיני מדורג, על פי הנתונים, במקום ה-16.

דודי אמסלם שקפץ בפעם הקודמת למקום החמישי יורד למקום ה-11 ודוד ביטן מדורג בסקר במקום ה-29 שספק אם יכניס אותו שוב לכנסת. מירי רגב נחלשת מהמקום ה-9 למקום ה-12, עידית סילמן ממקום 16 ל-28 וגלית דיסטל אטבריאן מ-21 ל-27.

לפי הנתונים האדם האהוד ביותר בליכוד וזה שיקבל את המקום הראשון מהבוחרים הוא יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שדוחק את יריב לוין מקום אחד לאחור.

בועז ביסמוט, שנבחר למקום ה-27, כובש בסקר את המקום השלישי ברשימת הליכוד. גלעד ארדן, שחוזר לאחר קדנציה בתפקיד השגריר באו"ם, מקבל את המקום הרביעי ואבי דיכטר (11 בפריימריז הקודמים) דורג חמישי.

טלי גוטליב שזכתה לשיריון ברשימה הנוכחית מקבלת את המקום ה-14 ברשימה הארצית ומשה סעדה שנכנס מהמקום ה-28 לכנסת כעת מבטיח את עצמו במקום ה-13.

מועמד אחד שאינו ח"כ ונבדק בסקר היה יוסי כהן ומתפקדי הליכוד לא מראים התלהבות רבה כלפיו ומיקמו אותו במקום ה-25.