נסראללה
נסראללהצילום: רויטרס

מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה נשא הערב (רביעי) נאום בדחייה שבו תקף את ישראל וטען כי היא נמצאת "בימים הכי קשים מבחינה היסטורית", כלשונו.

"הצבא הישראלי לא מסוגל להתפנות מהצפון כי הוא חושש מחדירת יחידות של חיזבאללה. ההתשה בעזה ובצפון מביאה למשבר חברתי בישראל, יש צורך ביותר חיילים. הצבא הישראלי נאלץ להאריך את גיוס החובה, יש לזה השפעה כלכלית וחברתית על ישראל", מנה נסראללה את מה שהגדיר כהישגים של ארגונו.

הוא הוסיף "הצבא סובל ממחסור בכוח אדם והם נאלצים לנסות לחייב את החרדים להתגייס. השגנו את המטרות מבחינת התשת ישראל כלכלית, מבחינת כוח אדם ומבחינה חברתית, זה יאלץ אותה להפסיק את המלחמה".

"אנחנו 'כולאים' 100 אלף חיילים בחזית שלנו כבר תשעה חודשים. הם חוששים מפלישה לגליל. השגנו את המטרות מבחינת התשת ישראל כלכלית, מבחינת כוח אדם ומבחינה חברתית, זה יאלץ אותה להפסיק את המלחמה", טען.

נסראללה ציין כי ארגונו עוקב אחרי המגעים בין ישראל לחמאס. "מחכים לתוצאות המו"מ. היום יש פגישה בדוחה. ביחס אלינו, העולם כולו השלים עם זה שישראל לא יכולה להכריע צבאית את חמאס וצריך להביא להפסקת אש. רק נתניהו ובן גביר מגלים עקשנות. חמאס נושא ונותן בשם הפלגים הפלסטיניים ובשם ציר ההתנגדות. מה שחמאס יסכים לו, אנחנו מסכימים לו".