שלמה שריד מ'צו 9'
שלמה שריד מ'צו 9'צילום: באדיבות המצלם

משרד האוצר האמריקני הודיע אמש (שני) על הסרת הסנקציות משלמה אביעד שריד מרבבה לאחר שהוטלו עליו בטעות.

הסנקציות הוטלו עליו בשל טעות מאחר ושמו זהה לאחד מראשי ארגון 'צו 9' שלמה שריד. ארה"ב הטילה סנקציות בנוסף על רעות בן חיים מארגון "צו 9", אם לשמונה בת 38, תושבת נתיבות.

ארה"ב עדכנה כי שמו של שריד מצו 9 הוכנס לאחר שהתבררה הטעות לרשימת הישראלים שהוטלו עליהם סנקציות.

הוא הגיב לסנקציות: "אני לוחם, לחמתי בעזה ואני אמשיך ללחום עד להשבת החטופים ולניצחון על החמאס. נמשיך לעשות הכל לשנות את מדיניות הסיוע לחמאס שפוגע בחיילים שלנו עד להשבת כלל החטופים כולם".

הוא הוסיף: "למטרות צו 9 נוסף גם המאבק בסנקציות הדרקוניות שמתקבלות על ידי הממשל האמריקאי על פעילי מחאה לגיטימית בבת ברית חופשית ודמוקרטית לכאורה ללא עילה, ללא התראה וללא אפשרות ערעור ההגנה. ממשלת ישראל חייבת להתעורר ולהגן על אזרחיה. אני קורא לעם כולו שהיה שותף איתו לתת לנו גב במאבק הזה ובהמשך הפעילות."

מוקדם יותר הטיל האיחוד האירופי סנקציות על 'צו 9', משה שרביט ו'חוות משה' השייכת לו בבקעת הירדן, צבי בר יוסף והמאחז 'החווה של צבי' ופעילי הימין ברוך מרזל, בנצי גופשטיין ויששכר מן.

באיחוד האירופי הסבירו כי הסנקציות הוטלו בגין "הפרות חמורות ושיטתיות של זכויות אדם נגד פלסטינים בגדה המערבית".

רעות בן חיים, יו"ר ארגון צו 9, אמרה לערוץ 7 כי היא קוראת לשרי הממשלה להגן עליה מפני הסנקציות. "אני אזרחית מדינת ישראל אני לא רואה שום סיבה שביידן יפעל כלפיי. לא עשיתי שום דבר בעייתי או פלילי - אם כבר צריך לשפוט אותי - זה כאן בישראל".