הצעת חוק הארכת השירות הסדיר אושרה הלילה (חמישי) בקריאה ראשונה בכנסת.
56 חברי כנסת הצביעו בעד החוק, ו-44 התנגדו. ההצעה תועבר לדיון בוועדת הכנסת לקביעת ועדה בה תידון.
על פי ההצעה, מיום תחילת החוק ועד ל-30 ביוני 2029, השירות הסדיר יעמוד על 36 חודשים במסגרת הוראת שעה.
בנוסף, הצעת החוק מסמיכה את שר הביטחון לקבוע, באישור ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, מערכים, יחידות, מקצועות ותפקידים בהם השירות יהיה קצר יותר, אך לא פחות מ-28 חודשים (או 32 חודשים בתקופת הוראת השעה).
בהצעה נכתב כי מי שישרת יותר מ-28 חודשים (או 32 חודשים בתקופת הוראת השעה) יקבל תגמול נוסף עבור כל חודש שמעבר לתקופה זו, נוסף על דמי הקיום המגיעים מכוח פקודות הצבא.
חברי האופוזיציה מתחו ביקורת חריפה על החקיקה. יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ אמר: "מילואימניקים שאני מכיר יוצאים כבר לסבב השלישי, אי אפשר ליפות את המציאות. המציאות היא מעטים מול רבים, מעטים שמשרתים מול רבים שאינם במעגל השירות. צורכי המלחמה מחייבים עוד חיילים. הדור הזה לא צריך להיות קורבן של צרכים פוליטיים".
עוד אמר גנץ: "אני מציע שנאריך את השירות אבל לא נזלזל בחיילים שלנו", וביקש שהוראת השעה תהיה תקפה למשך שנתיים, שבמהלכן יתוקן חוק השירות.
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אמר: "לא צריך תיקון חוק ולא הוראת שעה, צריך לפעול לפי החוק. לפי החוק כולם צריכים לקבל צווי גיוס, אני מאוד מצטער שגם ראשי הצבא פועלים בניגוד לחוק. צריך להזכיר להם שהם לא כפופים לשר הביטחון אלא לחוק, יש גם פסיקת בג"ץ. אנחנו רואים בצבא תופעה פסולה, ככה הם פעלו ב-6 באוקטובר, ב-7 באוקטובר, וכך הם פועלים היום".
ח"כ מאיר כהן (יש עתיד) אמר: "בדרך כלל יש לי כבוד לרבנים, אבל אין לי כבוד לרבנים שקוראים לא לציית לחוק, לרבנים שעושים אפליה בין דם לדם. במקום החוק הזה, יש 66 אלף חרדים שאפשר לגייס".