חבר הכנסת מתן כהנא (המחנה הממלכתי) התייחס בריאיון לעיתון "מצב הרוח" לשינויים שצריכים להיות לאחר השבעה באוקטובר.
בנוגע לסגויית גיוס החרדים אמר כי "מאז שמחת תורה, הבנו שזו סוגיה קיומית. הבנו שאי אפשר להסתפק בצבא קטן וחכם. אנחנו צריכים צבא גדול וחכם, ואנחנו פשוט צריכים את האחים החרדים שלנו איתנו." אך הדגיש כי "הצבא היום לא מתאים לקליטה של חרדים אמיתיים. כל המסגרות שאני מכיר בצבא, לא מתאימות לגייס חרדים מחר בבוקר".
ח"כ כהנא הודה בכך שהוא היה שותף לקונספציה של 'צבא קטן וחכם': "גם אני הייתי חלק מהקונספציה! הייתי חבר בקבינט המדיני ביטחוני. אני בטח לא המצאתי את הקונספציה שהומצאה 15 שנים לפני כן, אבל הבנתי שככה זה עובד: אנחנו בסיטואציה שבה אנחנו קונים זמן ושקט בין סבבים".
על מסרי ראש הממשלה בנימין נתניהו בקשר ל'ניצחון מוחלט' אמר כי "המלחמה בחמאס תימשך כי זה ארגון שחרט על דגלו להשמיד את מדינת ישראל. לכן אין שום דרך שהמלחמה בחמאס לא תימשך. ומי שמבטיח לנו ניצחון מוחלט בטווח הזמן הקרוב, הוא מאחז את עיני הציבור. אבל אי אפשר להסתכל על הכול דרך הפריזמה של ציר נצרים. צריכים להסתכל על זה מהפריזמה של איראן גרעינית ושל חיזבאללה".
עוד אמר: "אני לא רואה שלום. אני רואה מלחמה. אני רואה אומה שחיה על חרבה עוד הרבה שנים".
לגבי האיום האיראני אמר ח"כ כהנא "יש לישראל כלים לטפל באיראן גרעינית. לא אלמן ישראל. ועדיין, ברור לגמרי שקואליציה בינלאומית או קואליציה בראשות ארה"ב, היא הרבה יותר מתאימה לטפל באיום האיראני. איראן גרעינית היא בעיה של כל המזרח התיכון, ומשכך, היא בעיה עולמית. ולכן לפעול כדי לטפל בה באופן עצמאי, זו טעות".
כהנא התייחס לשיח הרעיל שחוזר כמו בימים לפני השבעה באוקטובר: "מי שעכשיו קורא שוב לסרבנות, צריך להיכנס בו בכל הכוח. וגם מי שינסה להוביל מהלכים דרמטיים בצורה כוחנית, גם מזה צריך להימנע".