ישראל אלמסי, מנכ"ל ארגון "ידידים" התארח באולפן ערוץ 7 וסיפר על העלייה המשמעותית של כ-30% במקרים של שכחת ילדים ברכב בשנה האחרונה.

"מתחילת שנת 2024 חילצנו למעלה מ-1,400 ילדים שננעלו ברכב, מתוכם עד תחילת יולי 4 ילדים נפטרו כתוצאה משכחה. שני מקרים היו באשדוד, מקרה אחד בבית שמש ואחד בשדרות. 43 ילדים חולצו אחרי שנשכחו ברכב כתוצאה מזה שאזרחים זיהו אותם והתקשרו למוקד שלנו", אומר אלמסי.

הוא מציין כי לארגון יש "למעלה מ-65 אלף מתנדבים ומתנדבות מכל גווני הקשת. כולם יחד כאיש אחד בלב אחד למען ערבות הדדית. חוד החנית של המלחמה היומיומית שלנו היא נושא של ילדים נעולים ברכב. מדי יום אנחנו מחלצים בין חמישה לשמונה ילדים".

אלמסי מבקש לדבר על התופעה ולומר שהיא לא קשורה כלל להזנחה. "שכחת ילדים ברכב זה ברגע של היסח דעת. אנחנו נמצאים בתקופה שאנחנו מאוד מוסחים בגלל המצב. אתה יושב ברכב והראש שלך נמצא באירועים שקורים כל הזמן - וזה רגע שיכול לשנות חיים לנצח. לכן, העצה הכי משמעותית שלי, היא שאסור לנו לסמוך על עצמנו".

"הגעתי לאירועים שבהם נפטרו ילדים, פגשתי את ההורים, ומדברים בהורים הכי אחראיים. אבל לפעמים ברגע אחד של שינוי במסלול הבוקר, ברגע של הסחת דעת, דברים מתרחשים. לכן אסור להגיד 'לי זה לא יקרה'", הוא מוסיף.

הוא גם מביא דוגמה מתוך הארגון. "מתנדב שלנו מסניף אלעד עשה הרגל לעצמו שתמיד הוא סורק את כל החנייה בביתו אחרי שהוא יוצא מהרכב. כשאשתו טסה לחו"ל סוכם שחמיו אוסף את הילדים. ביום הזה הוא החליט לשוב שעה מוקדם יותר. בסקירה הקבועה שהוא עשה, הוא גילה את הילד שלו שנשכח ברכב של חמיו. זה יכול לקרות לכל אחד - בכל שעה. תסתכלו לרכב חונה - זה מציל חיים".

יש לו גם טיפים למי שמבקשים לעשות לעצמם סימן מסוים נגד שכחה - כשהוא מדגיש שגם על כך לא ניתן תמיד להסתמך. "יש אנשים שלדוגמה חולצים נעל ומשאירים ליד הילד כדי לזכור, אני אישית משתמש במראה האמצעית כשאני נוסע עם הילדים כדי לוודא את המצב".

"אנחנו פועלים בשלושה ערוצים כדי לנסות למגר את התופעה ולמנוע את האסון הבא: האחד הוא העלאת המודעות באמצעות קמפיינים שונים. בנוסף, אנחנו מציידים כמה שיותר מתנדבים במקומות אסטרטגים בציוד כדי שיהיה אפשר לחלץ כמה שיותר מהר. הערוץ השלישי שהוכיח את עצמו השנה מעל לכל ספק, הוא לייצר הרגל של מבט לרכב חונה כשאנחנו יוצאים מהרכב שלנו, וכך להציל חיים", מסכם אלמסי.