
ראש תחום הפלסטינים ב'כאן חדשות' אליאור לוי התייחס לשאלה מדוע חמאס הסכים לעסקת חטופים הקודמת והסביר מה נדרש כדי לגרום לארגון הטרור לרצות עסקת חטופים.
"כי חמאס היה בלחץ", ענה לוי על השאלה מדוע חמאס הסכים לעסקה הראשונה. הוא הוסיף כי המחסור בדלק גרם בין היתר ללחץ.
הוא נשאל "אם אנחנו מייבשים אותם עכשיו מדלק, אנחנו מקרבים את העסקה?". לוי ענה: "אני חושב שכן, פלוס לחץ צבאי. אני כל הזמן אומר את זה, אבל לא מקשיבים".
הוא סיפר על ביקוריו ברצועת עזה במלחמה. "עזה הרוסה. הייתי בעזה פעמיים במהלך המלחמה, הלסת שלי נשמטה".
הוא ציין את העובדה שסינוואר ישב בכלא הישראלי בכלל על רצח פלסטינים. "הוא לא רצח ישראלי אחד, הוא רצח במו ידיו 12 או 13 פלסטינים. זה רוצח סדרתי, לא מעניין אותו הכלכלה של עזה ולא כמה נתנו להם לצאת. מה שמעניין אותו זה לעשות פה משהו שיחקוק את הזיכרון שלו בלב האנושות".
לוי ציטט פלסטיני ששוחח איתו בתחילה המלחמה ואמר לו: "אם יש את הסיכוי הכי קטן שסינוואר יצא מהאירוע הזה חי, אנשים יפחדו לצאת נגדו, גם אם הוא ישאר החמאסניק האחרון ברצועת עזה".
את הראיון סיים לוי בהתייחסות לחלוקת הבקלאוות לאחר חיסולו של הנייה. "אני יודע ערבית ואני לא מחלק בקלאוות. כל מי שהיה שותף בצורה ישירה או עקיפה לשבעה באוקטובר צריך למות. האם אני צריך לחלק בקלאוות על כל בן אדם כזה שחוסל? לא".
@kan_news מחזירים את עזה לימים של נינט: @Ido Kanner עושה #שאלותבסוף לכתבנו @אליאור לוי • Elior Levy ♬ צליל מקורי - כאן חדשות
