
ג'ו מייסון, חבר פרלמנט מטעם המפלגה הסקוטית הלאומית הודח מתפקידו כמצליף המפלגה וכן הושעה מהמפלגה אחרי שאמר כי ישראל לא מבצעת רצח עם.
תפקיד המצליף הוא לשמור על המשמעת המפלגתית. ההחלטה הגיעה במהירות יחסית מצדה של המפלגה שמבקרת את פעילות ישראל ברצועת עזה בחודשים האחרונים.
הסערה החלה אחרי שאנגוס רוברטסון, שר החוץ הסקוטי, נפגש עם סגן שגרירת ישראל בבריטניה, דבר שהכעיס רבים.
בתגובה, מייסון הגן על עמיתו וכתב: "אם ישראל הייתה רוצה לבצע רצח עם, היא הייתה הורגת פי עשרה".
במפלגה הגיבו להחלטה ואמרו כי "לזלזל במותם של מעל 40 אלף פלסטינים זה לחלוטין לא מתקבל על הדעת".
מאוחר יותר אמר מייסון כי הוא מאוכזב מההחלטה והבהיר: "הרצון העיקרי שלי בעניין ישראל ועזה זה שיהיו שיחות שלום".
"יותר מדי חיים אבדו בישראל, רצועת עזה ומחוצה לה. כפי שאמרתי בפרלמנט, רבים מרגישים שישראל עברה מעמדת הגנה עצמית לחיפוש נקמה".
"עם זאת, אני אישית לא מאמין שישראל ניסתה לבצע, ביצעה או מבצעת רצח עם. בהחלט יש להם את היכולת להרוג הרבה יותר פלסטינים ממה שהם עשו".
עוד אמר: "עלינו לזכור שאיראן וחמאס הם שהצהירו שהם רוצים שישראל תימחק מהמפה. זה נשמע יותר כמו כוונה לרצח עם מאשר כל דבר שישראל אמרה או עשתה".

