הרב יגאל לוינשטיין
הרב יגאל לוינשטייןצילום: ערוץ 7

הרב יגאל לוינשטיין, ראש מכינת 'בני דוד' בעלי, השתתף בהפגנה מול ביתה של הפצ"רית (הפרקליטה הצבאית הראשית) בשבוע שעבר, והביע ביקורת חריפה על המגבלות המשפטיות המוטלות על לוחמי צה"ל.

בריאיון לערוץ 7 הסביר הרב לוינשטיין את מניעיו להשתתף בהפגנה: "אני אוהב את החיילים ולא סובל את מי שמונע מהחיילים שלנו לנצח. תפקידו של החמאס למנוע את הניצחון שלנו, אבל הפצ"רית עברה לצד השני והיא מונעת את האפשרות לנצח בהגבלות משפטיות הולכות וגוברות. היא עושה את זה בשיטת הסלאמי כמו שבג"ץ תמיד עושה. הוא לא אומר בבת אחת שאסור לנצח ואסור להילחם, אלא עושים את זה באופן מדורג".

הרב לוינשטיין הוסיף כי המגבלות המשפטיות יוצרות פחד בקרב החיילים והמפקדים: "כשכל יום נולדת מגבלה חדשה אתה לא יודע מתי תופלל. יום אחד תהרוס בית ולמחרת תמצא את עצמך אזוק, כי אולי זה לא היה מידתי ואולי יכולת להרוג את המחבל בלי להרוס את הבית. כך בכל יום יש משהו חדש ובשיטה הזו אי אפשר לעשות מלחמה כי חיילים יפחדו לעשות מלחמה".

בהמשך, הרב לוינשטיין העלה ביקורת גם על הרמטכ"ל, הרצי הלוי, ואמר כי היה צריך לפטר אותו ואת הפצ"רית כבר מזמן: "הוא מנחה אותה ונותן לה גיבוי מלא ואת הגבולות שהוא קבע למה מותר ומה אסור, הוא מצמצם ומקטין מעבר למה שהוא התיר. אלה דברים חמורים ביותר. ישנם מעשים שמותר לעשות, והוא אומר שהוא לא מסכים לכך למרות שזה מותר".

הרב לוינשטיין הסביר מדוע לדעתו הרמטכ"ל איבד את זכותו להמשיך בתפקידו: "הוא איבד את הזכות שלו להיות רמטכ"ל בשביעי באוקטובר, בשמחת תורה. באותו יום הוא היה צריך ללכת הביתה... 1,200 אנשים נטבחו גם בגלל רשלנות פושעת שלו... אני לא מבין איך הוא יוכל לבוא בפני ריבונו של עולם ביום כיפור. לפחות שיתפטר ויוכל להגיד שעד סוף ימיו ילבש שק ואפר ויילך לגדולי ישראל שיורו לו דרכי תשובה".

בנוסף, הרב לוינשטיין טען כי הרמטכ"ל אינו מאמין בניצחון ולכן לא יוכל לנצח במלחמה: "הממשלה נתנה לו הנחיה לנצח אבל הוא לא מנצח והוא לא ינצח כי הוא לא מאמין בניצחון כי הוא חניך של אסא כשר... המטרה היחידה היא להביא חטופים הביתה וגם אם לשם כך צריך להיכנע והרצי הלוי הוא חניך מוחלט שלו, הוא רואה בו דמות מופת ערכית. אדם כזה איבד את הזכויות שלו".

בהתייחסו להתנהלות הפצ"רית, טען הרב לוינשטיין כי היא מייצגת תפיסה מוסרית פרוגרסיבית רדיקלית המגנה על זכויות המחבלים במקום על זכויות החיילים: "הפצ"רית היא שלוחה ארוכה של הבג"ץ הישראלי בתוך הצבא. זו השקפת עולם רקובה מבחינה מוסרית... הרפורמה המשפטית היא דיני נפשות להמשך קיומו של עם ישראל. בית המשפט מגן על זכויות השפלים וזכות החיים והחירות של יהודים תמימים נשללת. הריקבון הזה פשה בכל המערכת".

לשאלת ערוץ 7, האם היה לו קשה להשתתף בהפגנה מול ביתה של קצינה בכירה בצה"ל, השיב הרב לוינשטיין: "לא קשה בכלל, כי מה שמניע אותי הוא צדק ואני לא סובל עוול. אני אוהב את העם, את הצבא ואת החיילים וכשאני רואה איזה עוולות עושים להם זה מקומם את רמ"ח אבריי ושס"ה גידיי. איך אפשר לעמוד מהצד ולא להתקומם. כל האישיות שלי מתקוממת מול העוולות הללו".

באשר להמשך עידוד צעירים לשרת בצבא, הרב לוינשטיין הדגיש כי: "הפוך, זה מטיל אחריות יותר גדולה. הרי אין מישהו אחר שיגן על עם ישראל. אני רואה שהחמאס רוצה לגרש אותי מהארץ והפצ"רית לא עוזרת לי להילחם בהם. זה רק מחייב את כולנו להתמודד ביתר שאת להגנת העם היהודי. זה מחייב אותנו לעוד יותר מסירות ואחריות. נכון שקשה, אבל צריך לקחת אחריות על גורל העם היהודי".

"למי יש זכויות אדם? לעוטף עזה, לקיבוצניקים יש זכויות אדם אחרי שפגעו בזכות היסוד שלהם לחיות, ועכשיו מגנים על זכותם של הרוצחים שלהם לישון על מזרונים. זה עיוות מוסרי עמוק. הפצ"רית היא שלוחה ארוכה של הבג"ץ הישראלי בתוך הצבא. זו השקפת עולם רקובה מבחינה מוסרית. לכן המערכת הזו חייבת להשתנות. הרפורמה המשפטית היא דיני נפשות להמשך קיומו של עם ישראל. בית המשפט מגן על זכויות השפלים וזכות החיים והחירות של יהודים תמימים נשללת. הריקבון הזה פשה בכל המערכת".

הרב לוינשטיין מציין כי בעוד בבג"ץ השינוי קשה להתבצע, במערכת המשפט הצבאית הדברים קלים יותר. בעוד השר יריב לוין נלחם "בחירוף נפש ואני מאחל לו להצליח", הרי ש"בצה"ל את הפצ"רית ניתן להדיח בקלות. הרמטכ"ל הבא יוכל להזיז אותה מתפקידה, תובטח לה פנסיה גדולה והיא תוכל ללכת לסמינרים חשובים בפרוגרסיבה האמריקאית".

לשאלתנו עד כמה היה לו קשה באופן אישי להתייצב להפגנה מול ביתה של קצינה בכירה בצה"ל, בעיקר על רקע החשיבות הרבה שהוא רואה בשירות הצבאי, משיב הרב לוינשטיין: "לא קשה בכלל, כי מה שמניע אותי הוא צדק ואני לא סובל עוול. אני אוהב את העם, את הצבא ואת החיילים וכשאני רואה איזה עוולות עושים להם זה מקומם את רמ"ח אבריי ושס"ה גידיי. איך אפשר לעמוד מהצד ולא להתקומם. כל האישיות שלי מתקוממת מול העוולות הללו".

והאם הביקורת הנוקבת הזו פוגעת במשהו בהחלטה היומיומית להמשיך ולעודד צעירים להגיע ליחידות המובחרות, לתפקידי החוד, לפיקוד ונשיאה באחריות? "הפוך, זה מטיל אחריות יותר גדולה. הרי אין מישהו אחר שיגן על עם ישראל. אני רואה שהחמאס רוצה לגרש אותי מהארץ והפצ"רית לא עוזרת לי להילחם בהם. זה רק מחייב את כולנו להתמודד ביתר שאת להגנת העם היהודי. זה מחייב אותנו לעוד יותר מסירות ואחריות. נכון שקשה, אבל צריך לקחת אחריות על גורל העם היהודי".