יו"ר סיעת העבודה, חברת הכנסת אפרת רייטן, מאשימה אם שר המשפטים בהחזרת השיח המקטב והמפלג של לפני המלחמה, ואת ראש הממשלה כמי ש"מקדש את המלחמה לשנים רבות קדימה", ויתכן שבתואנה זו היה מעוניין לבטל את הבחירות.
"השישה באוקטובר לצערי לא עזב אותנו וחבל שכך. להחזיר חזרה את שיח הרפורמה המשפטית, כמו שאמר שר המשפטים בכל הכוח, בימים כאלה שבהם הדבר החשוב ביותר הוא להחזיר את החטופים ולסיים את המלחמה, לשמור על שלומם של חיילינו ולאחל בריאות לפצועים ולהיות ביחד, זו לא הדרך לפתוח בחזרה את הפצע הגדול ביותר שקרע את החברה הישראלית לגזרים לפני המלחמה".
לשאלה מדוע בעבר כחברה בוועדה לבחירת שופטים עלה בידה לפעול יחד עם אישים כמו חבר הכנסת רוטמן ולהגיע להסכמות, בעוד הדבר לא מתאפשר כעת, אומרת רייטן כי אז, כאשר היא הייתה חברת קואליציה הייתה עבודה ניהולית שגרמה לכך שגם אם החברים אינם הומוגניים כלל ועיקר ורחוקים אידיאולוגים, התקיים אז שיח מכבד מאוד. "היה ניהול שנמשך חודשים ארוכים ובהם כל אחד נתן את המסר והשקפת העולם שלו ושמר על גבולות השיח והמשחק, כלומר כיבד את הכללים של המדינה ושל בחירת השופטים. לא עשינו דבר שיעורר ויכוח פוליטי עמוק ויפתח פצעים ומחלוקות שעלולים לסכן גם את אחדות החברה. לכן הצלחנו למנות ארבעה שופטים לבית המשפט העליון ועוד מעל מאה וארבעים שופטים ורשמים בזמן קצר של שנה אחת בלבד. היינו מאוד מגוייסים למען המערכת ובאופן אישי אני יכולה לומר שהדבר שעמד לנגד עיניים היה השירות למען האזרחים ומדינת ישראל".
רייטן נשאלה כיצד השיח על דמוקרטיה וחופש ביטוי מתיישב עם מציאות בה חבר הכנסת שמחה רוטמן מגיע לכנס עורכי הדין כשהוא מאובטח. רייטן מבקשת להפנות את המבט למשפחות חטופים שמקבלות איומים על חייהן וכך גם אישים שונים בהם גם היא עצמה. "אני זה לא העקר וגם חבר הכנסת רוטמן אינו העיקר. העיקר הוא מדינת ישראל והשמירה עליה , על ביטחונה, הדמוקרטיה האחדות שבה. אסור להתעסק בנו. אנחנו, הפוליטיקאים, לא העיקר".
בהתייחס לקריאה לבחירות מוקדמות וממשלת אחדות עד למועד שייקבע, היא אומרת: "השבעה באוקטובר הוא אירוע חסר תקדים מבחינת ההיסטוריה של מדינת ישראל והחברה בישראל. למעשה גם מה שקרה קודם לכן לאורך כמעט שנה גם לכך שהציבור איבד את האמון בממשלת ישראל, וכדי להמשיך ולנהל את מדינת ישראל בשעה הקשה והמורכבת ביותר שלה, ועוד צפויים לנו ימים קשים ומורכבים, צריך להחזיר את המנדט הציבורי לעם, שייתן את המנדט למי שהוא מאמין בו להובלת המדינה בדרך החתחתים הקשה ביותר שצפויה לנו. בלי אמון גדול של רוב החברה הישראלית יהיה קשה לכל ממשלה לנהל את הימים והחודשים הבאים".
לטעמה כפי שניתן היה לקיים בחירות לרשויות המקומיות תחת מלחמה, כך ניתן יהיה לקיים בחירות כלליות. בדבריה היא מטיחה בראש הממשלה כמי שלדבריה קידש את המלחמה לשנים ארוכות קדימה ויתכן שהיה רוצה לבטל כלל את הבחירות בתואנת המלחמה. "זו קטסטרופה מבחינתי".