המשטרה מודה בדיון בוועדה המשנה לענייני יו"ש בכנסת כי רק 21% מדו"חות התנועה שניתנו לפלסטינים - שולמו.
נציגי המשטרה הודו בדיון כי כמעט ולא קיימים כלים לאכוף את תשלום הדו"חות. בנוסף, נחשף בוועדה כי בעבר הציעה מדינת ישראל לרשות הפלסטינית כי תפעל לגביית הקנסות ואף תקבל את הכסף מהכנסות לעצמה, אך הרשות הפלסטינית סירבה להצעה.
בדיון השתתפו גם הוריו של מתן צינמן, שנהרג ביו"ש על ידי נהגת פלסטינית שנסעה בפראות על הכביש וחצתה פס הפרדה רצוף. אם המשפחה רבקה צינמן סיפרה "נסענו כמשפחה לאריאל מכיוון שילה והיינו קצת אחרי עלי. ואני נוסעת רגיל לא נוסעת מהר ואני קולטת שבאה מולי בזווית אליי, רכב שחוצה את הפס הלבן במהירות. ראיתי שאין לי לאן לברוח ימינה כי השול היה ממש צר וניסיתי מהר מהר לפנות שמאלה והיא האיצה והיא נכנסה בי".
"הייתי ברכב עם ארבעה ילדים. לי נשברו שתי הידיים והרגל, הבן בן העשר שישב לידי נשברו לו כמה חוליות בגב והיה לו דימום פנימי, הבת שמאחוריו בת 12 חטפה זעזוע בראש ומתן שהיה אז בן חמש וחצי הוא לא שרד את המכה. אני הייתי בסדר, אני יודעת שנהגתי בסדר. המציאות היא שהתאונה הזאת יכולה הייתה להימנע חד משמעית. היה לה מספיק זמן להאט לבלום. אין סימנים על הכביש של בלימה ובתחקיר האירוע רואים שאין סימנים אפילו לניסיון מצידה להפסיק את זה", הוסיפה.
"לא נראה לי שאני צריכה להסביר לאף אחד פה כמה זה קשה לאבד מישהו מהמשפחה. זה שנתיים של גיהנום שאנחנו עוברים ואנחנו מתמודדים עם זה כי זה מה שקרה לנו וזה מה שיש. ממש חשוב לנו שהלאה אם יש אפשרות ויש אפשרות למנוע וליצור שיהיו פחות תאונות כאלה בזכות מתן מקווים שזה יכול לעזור, סיכמה.
יו"ר הוועדה, ח"כ צבי סוכות, אמר כי "המשטרה אוכפת יותר, אבל זה בכלל לא מספיק. גם אחרי שהמשטרה אוכפת ומחלקת קנסות, אין כמעט שום תמריץ לפלסטינים לשלם אותם. כשכבישי יו"ש הופכים לחממה לעברייני תנועה, זה עולה לנו בחיי אדם. זה כבר דיון רביעי שאני מקיים בוועדה שלי בנושא, ובכוונתי להוביל עוד דיונים כאלה עד שיגיע השינוי המיוחל".