שר העלייה והקליטה אופיר סופר מעריך כי ללא לחץ צבאי משמעותי לא תושג עסקה לשחרור החטופים, קודם כל, בגלל שחמאס אינו מעוניין בה כעת.
"יש מקום לעסקה והיא תגיע דרך לחץ צבאי והומניטרי. אני לא מאמין שעסקה תגיע בגלל שפשוט נרים את הידיים. אם נעשה את זה, המצב יהיה חמור מאוד", אומר סופר בראיון לערוץ 7.
"אנחנו צריכים להתקדם, ללחוץ, וטוב שמתקיים ציר משא ומתן שקט ככל שניתן. האמת היא שלא נראה שיש באמת עם מי לדבר, אבל אנחנו צריכים לעשות את מה שניתן ואת מה שאנחנו יכולים בהקשר הזה. אני נהגתי מהשבעה באוקטובר ועד היום, לא להתייחס לפרטי עסקה ולאמירות עקרוניות כאלה ואחרות. אני רק רוצה להזכיר שביטחון מדינת ישראל וחייהם של תושבי מדינת ישראל מונחים כאן לצד חיי החטופים. אלה סוגיות מורכבות שחלק מהתקשורת מנסה לפשט לשאלת הכן והלא - אבל זה הרבה יותר מורכב", הוא מדגיש.
את התגברות הטרור ביהודה ושומרון, לדעתו, צריך לנתח כחלק ממהלך גדול יותר שקשור לכל זירות הלחימה. "נכון להסתכל על כל התמונה. זו מערכה כללית שיש בה דלק בכל זירה וזירה זו מערכה שאיראן מתדלקת, דוחפת, מזרימה כספים ומעודדת. אנחנו צריכים לנהל את גזרות הלחימה, להחליט היכן אנחנו מרכזים מאמץ והיכן צריך פחות. המציאות ביהודה ושומרון מתלקחת ונראה שצה"ל מרכז מאמצים בנושא הזה".
"אנחנו לא נוכל להימנע ממלחמה סיזיפית בדרום, בצפון וביהודה ושומרון. בצפון לא יהיה פיתרון ללא מהלך צבאי אגרסיבי מאוד. גם ביהודה ושומרון צריך 'לתת בראש'. אין שום פטנט אחר", קובע סופר.
אחד הדברים הקשים לו ביותר בעת הזאת הוא השסע בעם. "השבוע האחרון היה מהקשים שחווינו מאז השבעה באוקטובר. מה שהפך אותו ליותר קשה, אחרי רצח ששת החטופים והפיגועים האחרונים, זו האווירה. לכל אחד יש טענות ולפעמים נראה לי שבצד השני לא מתאמצים מספיק. אני מניח שכך כולם רואים את הדברים. האחריות שלנו כעם היא לייצר את האחדות בהיבט הערכי והאמיתי וגם בהיבט הביטחוני".
"אפשר להתווכח, אפשר לדון, צריך לעשות את זה בסגנון הנכון ובדרך הנכונה, זה לא אומר לטאטא בעיות. אם צריך להפעיל לחץ הומניטרי בעזה עושים את זה. את המחלוקת צריך לדעת לנהל. כעם, כאומה וכמדינה, אנחנו צריכים אורך נשימה, אחדות וסולידריות ואת האנרגיות להוציא נגד אויבינו", מסכם סופר.