
בישראל תכננו לפוצץ את מכשירי הקשר של מחבלי חיזבאללה רק ביום בו תפרוץ מלחמה כוללת בלבנון, אך ההחלטה הוקדמה בשל חשד של כמה מחבלים, כך דווח הלילה (רביעי) באל מוניטור.
לפי הדיווח, שני מחבלי חיזבאללה חשדו כי משהו לא תקין במכשירים, דבר שהוביל להחלטה מהירה להקדים את הפעולה.
קודם לכן דווח בעיתון הניו יורק טיימס כי ישראל החדירה חומרי נפץ למכשירי הביפר שהתפוצצו אתמול בלבנון ובסוריה. לפי הדיווח, המכשירים יוצרו על ידי חברת Gold Apollo מטייוואן.
מקורות אמריקנים ומקורות נוספים שצוטטו בדיווח אמרו כי למעלה מ-3,000 ביפרים הוזמנו מהחברה, והם שובשו והוטמנו בהם חומרי נפץ לפני שהגיעו ליעדם בלבנון.
חומר הנפץ, במשקל של 28 עד 56 גרם, הושתל בצמוד לסוללת הביפר, ובנוסף שולב מנגנון הפעלה מרחוק שניתן להפעילו לצורך פיצוץ. מרבית הביפרים היו מדגם AP924 של החברה הטייוואנית, אך המשלוח כלל עוד שלושה דגמים שונים.
על פי המקורות, אתמול (שלישי) בשעה 15:30 נשלחה הודעה לביפרים, שהתחזתה להודעה מהנהגת חיזבאללה, והפעילה את חומרי הנפץ. עוד צוין בדיווח כי המכשירים תוכנתו לצפצף במשך מספר שניות טרם הפיצוץ. כמו כן, נמסר כי חיזבאללה פיזר את הביפרים ברחבי לבנון, וכן בסוריה ואיראן.
בכתבה צוין עוד כי מומחי אבטחת מידע עצמאיים, שניתחו את התיעוד מהפיצוצים, קבעו כי הביפרים עברו התאמות מיוחדות לפיצוצים ממוקדים. הם הוסיפו כי המתקפה פגעה באחת מנקודות החולשה של חיזבאללה בימים אלה – התקשורת בין חברי הארגון.
לפי הדיווח, מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, צמצם לאחרונה את השימוש בטלפונים סלולריים בשל חשש ממעקב ישראלי, מה שהביא לכך שהביפרים הפכו לאמצעי התקשורת המרכזי של הארגון.